14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας που η εταιρεία αναγκάστηκε να προσθέσει λόγω του νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA).

Mε αυτή την ενημέρωση, οι κάτοχοι iPhone της ΕΕ θα μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών από ιστότοπους – δηλαδή sideloading. Δε θα χρειάζεται να περάσετε από το App Store της Apple ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εφαρμογών για να γίνει η λήψη.

Αν και αυτό φέρνει μεγαλύτερη ευελιξία στην εύρεση εφαρμογών, αφού μιλάμε για την Apple δεν είναι δωρεάν για όλους. Οι προγραμματιστές που θέλουν να προσφέρουν εφαρμογές με δυνατότητα λήψης στους ιστότοπούς τους πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία Συμβολαιογράφου της Apple, πρέπει να είναι μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών της Apple για δύο συνεχή έτη ή περισσότερα και ο προγραμματιστής πρέπει να είναι εγκατεστημένος στην ΕΕ ή να έχει θυγατρική εκεί.

Ακόμα, μόνο οι εφαρμογές που είχαν ένα εκατομμύριο ετήσιες πρώτες εγκαταστάσεις ή περισσότερες σε iOS στην ΕΕ το προηγούμενο έτος είναι κατάλληλες για διανομή με αυτόν τον τρόπο. Τα καλά νέα είναι ότι οι εφαρμογές που λαμβάνονται από ιστότοπους μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, να αποκατασταθούν και να ενημερωθούν όπως όλες οι άλλες εφαρμογές.

Όταν θέλετε να εγκαταστήσετε μια τέτοια εφαρμογή, θα σας εμφανιστεί το όνομα της εφαρμογής, το όνομα προγραμματιστή, η περιγραφή της εφαρμογής και τα στιγμιότυπα οθόνης και θα πρέπει να εκχωρήσετε ρητή άδεια σε αυτόν τον προγραμματιστή για την εγκατάσταση εφαρμογών. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα μόνο εντός της ΕΕ και μόνο σε iPhone.

Το θετικό πλεονέκτημα όλων αυτών είναι ότι οι προγραμματιστές δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στην Apple μείωση των πωλήσεων εφαρμογών για εφαρμογές που διανέμονται σε ιστότοπους. Η Apple απαιτεί “Βασικό τέλος τεχνολογίας” 0,5 € για κάθε ετήσια εγκατάσταση άνω του ενός εκατομμυρίου το περασμένο έτος. Το τέλος παραλείπεται τουλάχιστον για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κρατικούς φορείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό