25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ισχυρός σεισμός στη Χαβάη – Δεν υπήρξε «σήμα» για τσουνάμι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Χαβάη, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), χωρίς ωστόσο να προκαλέσει συναγερμό για τσουνάμι σε αυτό το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην Παχάλα στο νησί της Χαβάης, σύμφωνα με το USGS. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται περίπου στα 37 χιλιόμετρα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:06 π.μ. και είχε επίκεντρο 2,8 μίλια βορειοδυτικά της Παχάλα σε βάθος περίπου 21,5 μιλίων. Ο σεισμός ήταν περίπου 43 μίλια νοτιοανατολικά της Καϊλούα-Κόνα και 44 μίλια νοτιοδυτικά του Χίλο, δήλωσε το USGS.

Τον σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών, σύμφωνα με το USGS.

Το USGS και το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού (PTWC) ανέφεραν αρχικά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και είχε επίκεντρο ακριβώς στα ανοικτά της ακτής του Κάου, νοτιοανατολικά του Νααλέχου, αλλά το USGS ενημέρωσε στη συνέχεια επικαιροποίησε τα δεδομένα με τις νέες μετρήσεις.

Αν και δεν αναμενόταν τσουνάμι, πολλές περιοχές «μπορεί να έχουν υποστεί έντονη δόνηση», δήλωσε το PTWC. Η διαδικτυακή έρευνα «Το νιώσατε;» του USGS κατέγραψε πάνω από 100 άμεσες απαντήσεις από όλο το νησί της Χαβάης. Κάποιοι μικρές ζημιές αναφέρθηκαν από διάφορες τοποθεσίες σε όλο το Οάχου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό