18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠαΣοΚ: O Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο φόρος τιμής στον Δημήτρη Κρεμαστινό

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι 3 Οκτωβρίου του 2021 κι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος βρίσκεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση γίνεται για να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν τις εσωκομματικές εκλογές, από τις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το προεδρείο καλεί τον Λάκωνα γιατρό και πολιτικό κι εκείνος συγκινημένος, που το σώμα τον τιμά με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ανεβαίνει στο βήμα για να τοποθετηθεί. Είναι η πρώτη του δημόσια εμφάνιση στα όργανα του ΠαΣοΚ μετά την περιπέτεια που είχε με την COVID-19. Είναι καταβεβλημένος κι εμφανώς αδυνατισμένος από την ασθένεια.

Δεν ξεχνά την περιπέτεια του και ζητά ένα πράγμα από τους συντρόφους του. Να τιμήσουν με ενός λεπτού σιγή τον στυλοβάτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινό. «Μετά από αυτό το χειροκρότημα θέλω να σηκωθείτε όλοι όρθιοι να αποτίνουμε φόρο τιμής για ένα λεπτό στον Δημήτρη Κρεμαστινό. Μας λείπει πολύ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε νοσήσει από κάποιον ασθενή του κι έμεινε για δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία. Στη συνέχεια ο Γολγοθάς του συνεχίστηκε κατά την αποκατάσταση του.

«Ο κορωνοϊός μού είχε κατασπαράξει τους μυς. Ήθελα να ξυστώ και δεν μπορούσα. Υπέφερα, ήταν επώδυνο το συναίσθημα να μην μπορείς να κουνήσεις τα χέρια σου, έστω για λίγο, για να ξυστείς» δήλωσε σε μία από τις συνεντεύξεις του και για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του έκανε θεραπεία, με ασκήσεις, από τις 8.30 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 15: 30 έως τις 17:00.

Σε αυτή του τη μάχη με τον κορωνοϊό στάθηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακοίνωση του που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατάφερε να βγει νικητής από τη μεγάλη περιπέτεια της νοσηλείας του στην πρώτη, άγρια, φάση της Co-19, μας έκανε να πιστέψουμε ότι διευθέτησε τη σχέση του με τον θάνατο. Ήταν άλλωστε ο κατεξοχήν ειδικός ως εντατικολόγος ο ίδιος και κυρίως ως ο πρόθυμος και αποτελεσματικός συμπαραστάτης κάθε ανθρώπου με πρόβλημα υγείας χωρίς καμία διάκριση. Δεν ήταν όμως αυτή η αλήθεια».

Ο θάνατος του Λεωνίδα Γρηγοράκου βύθισε στο πένθος τη Δημοκρατική Παράταξη και την οικογένεια του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό