19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προστατεύσει τους ανηλίκους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα από κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η νέα λειτουργία, η οποία θολώνει τις εικόνες που έχουν εντοπιστεί ότι περιέχουν γυμνό και αποθαρρύνει τους χρήστες να τις στέλνουν, θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή για τους έφηβους χρήστες του Instagram, όπως προσδιορίζεται από τις πληροφορίες γενεθλίων στον λογαριασμό τους. Μια ειδοποίηση θα ενθαρρύνει επίσης τους ενήλικες χρήστες να την ενεργοποιήσουν.

Αυτές οι προσπάθειες έρχονται μετά από τις πολλές κατηγορίες που έχει δεχθεί η Meta για τις πλατφόρμες της, Facebook και Instagram, ότι έχουν προκαλέσει στους νεότερους χρήστες τους από βλάβες στην ψυχική υγεία και την εικόνα του σώματός τους έως την εκμετάλλευση από επιτήδειους ενηλίκους.

Το νέο χαρακτηριστικό θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με την Wall Street Journal, με την παγκόσμια κυκλοφορία να αναμένεται τους επόμενους μήνες. Η Meta λέει ότι η δυνατότητα χρησιμοποιεί machine learning στη συσκευή για να αναλύσει εάν μια εικόνα που αποστέλλεται μέσω της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του Instagram περιέχει γυμνό και ότι η εταιρεία δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις εικόνες εκτός εάν έχουν αναφερθεί.

Όταν ενεργοποιηθεί η προστασία, στους χρήστες του Instagram που λαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα τους λέει να μην πιέζονται να απαντήσουν, μαζί με επιλογές αποκλεισμού και αναφοράς του αποστολέα.

«Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να προστατεύει τους ανθρώπους από το να βλέπουν ανεπιθύμητο γυμνό στα DM τους, αλλά και για να τους προστατεύει από απατεώνες που μπορεί να στέλνουν γυμνές εικόνες για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους να στείλουν τις δικές τους εικόνες σε αντάλλαγμα», ανέφερε η Meta στην ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες που προσπαθούν να στείλουν γυμνό με DM θα δουν επίσης ένα μήνυμα που τους προειδοποιεί για τους κινδύνους της κοινής χρήσης ευαίσθητων φωτογραφιών, ενώ ένα άλλο προειδοποιητικό μήνυμα θα αποθαρρύνει τους χρήστες που επιχειρούν να προωθήσουν μια γυμνή εικόνα που έχουν λάβει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό