14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ακυρώνεται το φθηνό Tesla Model 2;

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters φαίνεται ότι η Tesla προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της, ακυρώνοντας τα σχέδια για ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους, επιλέγοντας να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ρομποτικών αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια απόκλιση από τον μακροχρόνιο στόχο του CEO Elon Musk να δημιουργήσει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα για τη μαζική αγορά.

Το αρχικό όραμα του Musk, έθετε ως προτεραιότητα την κατασκευή πολυτελών μοντέλων για τη χρηματοδότηση της παραγωγής ενός οικογενειακού αυτοκινήτου χαμηλού κόστους.

Παρά τις υποσχέσεις προς τους επενδυτές και τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για έναρξη της παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2025, το αυτοκίνητο που συχνά αναφέρεται ως Model 2, καταργήθηκε.

Το φθηνότερο σημερινό μοντέλο της Tesla, το Model 3 sedan, πωλείται περίπου 39.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το Model 2 αναμενόταν να ξεκινά από περίπου 25.000 δολάρια.

Η απόφαση να εγκαταλειφθεί το σχέδιο του προσιτού αυτοκινήτου έρχεται εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρουν αυτοκίνητα με τιμή που φτάνει τα 10.000 δολάρια.

Η Tesla σχεδιάζει τώρα να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ρομποτικών αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, αν και αυτή η στροφή παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις.

Η οδηγία του Musk να δώσει προτεραιότητα στα ρομποταξί ανακοινώθηκε σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, σηματοδοτώντας μια στρατηγική στροφή για την εταιρεία.

Η ακύρωση του προγράμματος για τα προσιτά αυτοκίνητα υπογραμμίζει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος η Tesla για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων αύξησης των πωλήσεων του Musk και τη διατήρηση της θέσης της στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά EV, ιδίως ενόψει του εντεινόμενου ανταγωνισμού από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό