23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: «Υπουργός-Πινόκιο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για «ψέμματα» που είπεο υπουργός Υγείας σχετικά με περιστατικά σς νοσοκομεία της Κρήτης

Για σειρά από ψεύδη σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν στην Κρήτη κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο «Υπουργός-Πινόκιο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι ο κ. Γεωργιάδης «εκτελώντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου συχνά μοιράζει ψευδείς διαβεβαιώσεις, πότε για το “αθώο” μπάζωμα των Τεμπών και πότε για την “αθώα” διαρροή προσωπικών στοιχείων προς την κ. Μισέλ Ασημακοπούλου, ωστόσο στα άπλυτα του οίκου του δεν τα κατάφερε εξίσου καλά».

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει αναλάβει διαχρονικά τον ανασκολοπισμό τού ΕΣΥ και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη επιχειρηματολογίας περί τούτου. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον την σταθερότητα των επιδιώξεων. Απαξίωση, διαφθορά, ιδιωτικοποίηση υπήρξε ανέκαθεν το μοτίβο της πολιτικής του κι όποιος δεν το πρόσεξε μάλλον, κάπως επωφελείται.

Το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΥΠΕ) τα τραγικά περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο Ηράκλειο πρόσφατα αυτοκτόνησε καρκινοπαθής ελλείψει θεραπευτικής αγωγής. Λίγες μέρες αργότερα βαρύτατα τραυματισμένος διακομίστηκε την ημέρα των μαζικών αποκριάτικων εκδηλώσεων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το οποίο βεβαίως κι “εφημέρευε”, ωστόσο χωρίς χειρουργό κι αναισθησιολόγο! Προσέτρεξαν εθελοντές αλλά με τραγική κατάληξη.

Ανάμεσα στα τραγικά εμφιλοχωρεί πάντα το γελοίο, οπότε στο Ρέθυμνο ο εκεί διοικητής διέταξε εγγράφως παιδίατρο να εφημερεύσει ως παθολόγος ενηλίκων, ενώ στα ΜΜΕ παίζεται ακόμη η σκηνή της χειροδικίας διοικητή άλλου νοσοκομείου εναντίον γυναίκας που διαμαρτύρεται για την έλλειψη αναισθησιολόγου, συνεπεία της πολιτικής των “εντέλλεσθε”. Ως γνωστόν, οι γιατροί στην 7η ΥΠΕ παραιτούνται γιατί “διατάσσονται” να εφημερεύσουν στην άλλη άκρη της νήσου.

Ερωτώμενος σχετικά σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. υπουργός συνελήφθη ψευδόμενος πολλαπλά, όταν είπε μεταξύ άλλων: α) ότι δεν εφημέρευε το νοσοκομείο και β) ότι ως τέτοιο (τάχα μη εφημερεύον) δεν υπήρχε τάχα κανένα πρόβλημα που δεν είχε αναισθησιολόγο. Περί όλων τούτων των ψευδών τον κατήγγειλε στοιχειοθετημένα η γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη, θέτοντας προ των ευθυνών του και τον πρωθυπουργό για τον καθ’ έξιν ψευδόμενο υπουργό του.

Εκμεταλλευόμενος ο ψευδόμενος τη μιντιακή ασυλία του διασήμου καθεστώτος “ενημέρωσης 108” αποθρασύνθηκε ακόμη περισσότερο, αν και πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Απαντώντας λοιπόν ο ψευδόμενος σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, επέμεινε στα ψέματα του τόσο για τον τραγικό αυτόχειρα, παρότι τον έχει ήδη διαψεύσει η κόρη του τεθνεώτος όσο και για την “εφημερία” φάντασμα του Αγίου Νικολάου. Αναφερόμενος μάλιστα παρεμπίπτοντος στην καταγγελία της κ. Τζάκρη, συναγωνίστηκε σε γελοιότητα τους διοικητές του και κατήργησε αναδρομικά την εφημερία της χειρουργικής κλινικής, παραπέμποντας προς επίρρωση στις συνεντεύξεις ενός τοπικού συνδικαλιστή.

Το αν εφημέρευε όμως ή όχι η Χειρουργική Κλινική τεκμαίρεται από τις μη υπάρχουσες ανακοινώσεις της διοίκησης προς το κοινό και κυρίως από την μη υπάρχουσα επίσημη ειδοποίηση προς το ΕΚΑΒ έτσι ώστε αυτό να διακομίζει τα χειρουργικά περιστατικά αλλού, εκεί όπου υπάρχει εφημερία (πού;). Καλείται επίσης ο υπουργός-πινόκιο να διευκρινίσει τι υποτίθεται ότι απέγιναν στο διάστημα αυτό της “μη εφημέρευσης” οι νοσηλευόμενοι της χειρουργικής κλινικής (διακομίστηκαν αλλού; Πότε και πού; τους θεράπευε άλλος; κοκ).

Εκτελώντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου συχνά μοιράζει ψευδείς διαβεβαιώσεις, πότε για το “αθώο” μπάζωμα των Τεμπών και πότε για την “αθώα” διαρροή προσωπικών στοιχείων προς την κ. Μισέλ Ασημακοπούλου, ωστόσο στα άπλυτα του οίκου του δεν τα κατάφερε εξίσου καλά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό