16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα iPhone 12 υποστηρίζουν πλέον ασύρματη φόρτιση στα 15W

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το λανσάρισμα της σειράς iPhone 12, η Apple είχε διπλασιάσει την ισχύ ασύρματης φόρτισης στα 15 Watt, αλλά υπήρχε μια λεπτομέρεια: μόνο οι φορτιστές MagSafe της εταιρείας λειτουργούσαν σε αυτήν την πλήρη ισχύ. Ωστόσο, οι κάτοχοι μοντέλων της σειράς iPhone 12 θα χαρούν να μάθουν πως αναβαθμίζοντας στην έκδοση iOS 17.4 μπορούν να φορτίζουν ασύρματα τις συσκευές τους στα 15W χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε φορτιστή που υποστηρίζει το πρότυπο Qi2.

Η Apple εισήγαγε την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 στα 15 Watt για τα iPhone 13 και 14 με το iOS 17.2 και το iPhone 15 υποστήριζε το πρότυπο από την αρχή. Στην πραγματικότητα, βασίζεται στην τεχνολογία MagSafe της Apple, καθώς η Apple είναι ” συντονιστικό στέλεχος” και προεδρεύει στο διοικητικό συμβούλιο του Wireless Power Consortium (WPC).

Παρόλα αυτά, όταν εμφανίστηκε το iPhone 12 τον Οκτώβριο του 2020, το Qi2 δεν υπήρχε και το αρχικό πρότυπο Qi του WPC περιοριζόταν στα 7,5 Watt. Δεδομένου ότι το iPhone 12 χρησιμοποιούσε το MagSafe, ήταν προφανώς σε θέση να υποστηρίξει το Qi2 και την υψηλότερη μέγιστη ισχύ φόρτισης.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει σχολιάσει επίσημα αυτή την αλλαγή. Ωστόσο, το Macworld δοκίμασε το iPhone 12 με συσκευές Qi2 και διαπίστωσε ότι αντιστοιχούν στις ταχύτητες φόρτισης των επίσημων φορτιστών MagSafe.

Η κατασκευάστρια εταιρεία φορτιστών Belkin δήλωσε επίσης ότι οι φορτιστές Qi2 της “είναι πλήρως πιστοποιημένοι για να παρέχουν έως και 15 watt γρήγορης ασύρματης φόρτισης σε συσκευές που βασίζονται στο Qi2”, ενώ παρέπεμψε για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση στην Apple. Με αυτή την αλλαγή, όλα τα MagSafe iPhone υποστηρίζουν πλέον φόρτιση Qi2.

Η κίνηση της Apple να υποστηρίξει το Qi2 με τη σειρά iPhone ήταν μια μικρή έκπληξη, δεδομένου ότι τείνει να προτιμά τις δικές της ιδιόκτητες λύσεις. Μπορεί να έγινε για να αποτρέψει τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς η ΕΕ την είχε ήδη αναγκάσει να στραφεί σε USB-C φόρτιση για να αποφύγει τα άσκοπα πολλαπλά πρότυπα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό