21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ταχύτερες εφαρμογές και υπηρεσίες με τη νέα τεχνολογία της Microsoft

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέας γενιάς σύστημα αποθήκευσης cache ανοιχτού κώδικα, το Garnet, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, θα φέρει σημαντική πρόοδο στην ταχύτερη εκτέλεση εφαρμογών και υπηρεσιών. Η κρυφή μνήμη cache store είναι ένας τύπος μνήμης που είναι σημαντικός για τη γρήγορη αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ενός συστήματος.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αναπτύσσει ήδη το Garnet σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών της, όπως το Windows & Web Experiences Platform, το Azure Resource Manager και το Azure Resource Graph, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να μπορούν οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες να τρέχουν ταχύτερα. Σε μια απρόσμενη κίνηση, η εταιρεία κατέστησε επίσης το Garnet ως open-source και διαθέσιμο για δωρεάν λήψη στο GitHub, πηγαίνοντας αντίθετα με την προηγούμενη αμφίσημη (και κάπως εντελώς εχθρική) προσέγγιση της Microsoft προς την κοινότητα.

Η Microsoft αναλύει λεπτομερώς το Garnet και το τι κατάφερε να επιτύχει στο Microsoft Research Blog, εξηγώντας ότι επιβαρύνει αρκετά τις περισσότερες υπάρχουσες συσκευές, επειδή χρειάζεται ιδιαίτερα ισχυρό hardware για να μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν hardware που είναι ικανό να εκμεταλλευτεί το Garnet, οπότε ελπίζουμε ότι σύντομα οι περισσότεροι χρήστες με Windows 10 ή Windows 11 θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτή την καινοτόμο νέα τεχνολογία.

Στην ανάρτησή της στο blog, η Microsoft εξηγεί ότι εργάζεται πάνω σε ένα remote cache store από το 2021, το οποίο θα αντικαθιστούσε τα υπάρχοντα cache stores – και αυτή η εργασία οδήγησε στο Garnet. Σε μια πολύ ευπρόσδεκτη κίνηση, η Microsoft άνοιξε επίσης το Garnet σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει, να εφαρμόσει και να συνεισφέρει στην τεχνολογία στο GitHub, δηλώνοντας ότι ελπίζει ότι άλλοι μπορούν να βασιστούν στο έργο της και να επεκτείνουν αυτό που μπορεί να κάνει το Garnet, καθώς και να ενθαρρύνει περαιτέρω ακαδημαϊκή έρευνα και συνεργασία.

Τα προβλήματα των παλαιών συστημάτων αποθήκευσης cache για τους προγραμματιστές εφαρμογών και λογισμικού περιλαμβάνουν ότι μπορεί να μην αναβαθμίζονται εύκολα για να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά ή ότι μπορεί να μην λειτουργούν καλά σε διάφορες πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα. Η Microsoft υποστηρίζει ότι το Garnet δεν έχει τέτοια προβλήματα επειδή είναι ανοικτού κώδικα και ότι μπορεί να οδηγήσει σε εφαρμογές με καλύτερες και πιο γρήγορες επιδόσεις.

[Microsoft]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό