18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θα εξορύξουμε τους υδρογονάνθρακες και θα τους συνδέσουμε με μισθούς και συντάξεις

Ειδήσεις Ελλάδα

«Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan B σε σχέση με το νόμισμα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Την διάθεσή του να συνδέσει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων με την πιθανότητα εξόρυξης υδρογοναθράκων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στο debate για τις επικείμενες εκλογές. Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε ότι θα πρέπει και εναλλακτικό σχέδιο για το νόμισμα της Ελλάδας σε σχέση με το ευρώ,

«Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan B σε σχέση με το νόμισμα»

«Κάθε χώρα πρέπει να έχει plan b» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην απάντησή του σε ερώτηση για την οικονομία που δέχθηκε από τη δημοσιογράφο του Mega, Ράνια Τζίμα, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Οφείλουμε plan b για το νόμισμα;» ρωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος ο οποίος απάντησε μεταξύ άλλων: «Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan B, σε σχέση με το νόμισμα. Κάθε χώρα πρέπει να έχει plan b. Σας το λέω σαν επιχειρηματίας. Αν δεν έχω plan b δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την καταιγίδα που θα έρθει. Εμείς λέμε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Δεν μπορεί να έχεις 75% υπηρεσίες στην Ελλάδα και 9% παραγωγικό τομέα. Εμείς λέμε flat tax σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις όπως στις ΗΠΑ. Αν όμως σε πιάσω να φοροδιαφεύγεις θα πας φυλακή.

Η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια έχει ονοματεπώνυμο. Δεν μπορείς να λες για διαγραφή κόκκινων δανείων όταν είσαι εσύ ο φυσικός αυτουργός. Η λύση η δεύτερη δεν είναι παράλληλο νόμισμα αλλά μια εναλλακτική πρόταση αν συμβεί το μοιραίο στην Ευρωζώνη. Αν δείτε πώς βολεύονται οι Ανεξάρτητες Αρχές, θα δείτε πού θα βρούμε το 1 δις. Μαζί με τους μετακλητούς του Μεγάρου Μαξίμου που κοστίζουν άλλο τόσο. Αν το επενδύσω στον πρωτογενή τομέα θα μου βγάλει 7 δις».

«Σε ένα πολυπολικό κόσμο, αποφασίζεις με ποιους θα πας – Δεν ζούμε το 1960»

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο απηύθυνε ερώτηση ο Γιώργος Παπαδάκης στην ενότητα «Εξωτερική πολιτική και άμυνα» κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ. «Η φιλορωσική σας προτίμηση έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως, είστε κατά της Δύσης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ;» ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο κ. Βελόπουλος αρχικά σημείωσε πως: «Σε ένα πολυπολικό κόσμο, αποφασίζεις με ποιους θα πας. Δεν ζούμε το 1960. Τότε υπήρχαν δύο μπλοκ. Το “ανήκουμε στη Δύση” όριζε την εκεί παρουσία. Σήμερα ο πολυπολικός κόσμος ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον. Με τη Δύση χάσαμε το όνομα Μακεδονία, τη Βόρεια Ήπειρο, τη μισή Κύπρο, μπορεί να χάσουμε και το Αιγαίο. Το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι. Και με τους Ρώσους και τους Κινέζους αν κερδίζω. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε.

Σε δεύτερη ερώτηση αν αναλάμβανε το υπουργείο Άμυνας, ποιο θα ήταν το πρώτο μέτρο το οποίο θα εφάρμοζε, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Θα έφερνα τα όπλα που απέσυρε η ΝΔ από τα νησιά. Και το δεύτερο να αλλάξω τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχω δώσει όρκο ζωής. 172 παραβιάσεις των Σκοπίων. Ούτε βέτο έθεσε ο πρωθυπουργός όπως είχε υποσχεθεί. Αυτά τα αποτελέσματα θα τα ανατρέξουμε με σοβαρή εξωτερική πολιτική. Όχι χαϊδεύοντας τις ΗΠΑ».

Για το κόμμα Κασιδιάρη: «Ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι εντός και ποιος εκτός Βουλής»

Δέχτηκε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ελληνική Λύση δεν υποστήριξε την πρόταση της κυβέρνησης για μπλόκο στο κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη. «Γιατί δεν ψηφίσατε το μπλόκο σε Κασιδιάρη, θέλατε τους ψηφοφόρους του;», ήταν η ακριβής ερώτηση που έκανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης, για λογαριασμό του OPEN.

Τότε, ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε ότι «δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Δεύτερον. Έχει δικαίωμα να ψηφίζει; Τι λέει το Σύνταγμα. Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να κόβει το δρόμο σε όποιον θέλει, την ώρα που ο ίδιος σαν κυβερνήτης τον άφηνε να κάνει διαγγέλματα από τη φυλακή. Ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι εντός και ποιος εκτός Βουλής.

«Ούτε τα λογισμικά, ούτε οι υποκλοπές, συνάδουν με τη Δημοκρατία. Όχι να παρακολουθείς τον αρχηγό του στρατού και τον πολιτικό σου αντίπαλο. Ακαταδίωκτο και διαφάνεια δεν συνάδουν. Ακαταδίωκτο σε τραπεζίτες, γιατρούς. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών που πήγαν αυτοί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, δέχτηκε την ερώτηση «είναι αποδεκτές αυτές οι ψήφοι; Πτώση δημοσκοπικά του κόμματός σας;», με τον κ.Βελόπουλο, να απαντά πως «έχετε βάλει πολλά θέματα. Όταν βγαίνει βουλευτής που λέει ότι θα πάρουμε βουλευτές από άλλα κόμματα, τι να πούμε. Το know how το έχουν κάποιοι. Θέλω να διαφυλάξω και τον τελευταίο ψηφοφόρο της Ελληνικής Λύσης. Συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν κάνω».

«Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ για τις υποκλοπές – Ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη μου»

Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια ήταν η τρίτη θεματική ενότητα στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα για το αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Όχι, δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου και οι υποβλήθηκαν παραιτήσεις. Ζητήθηκε άμεση διαλεύκανση από την δικαιοσύνη και χάρηκα που άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι της έχει εμπιστοσύνη. Διόρθωσα αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα γιατί υπήρχαν παρακολουθήσεις χωρίς φίλτρα. Οι δυο δικαστικές αποφάσεις αλλά και η σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Έχουμε εκσυγχρονίσει την ΕΥΠ με έναν νόμο που ψηφίστηκε για να έχουμε μια ΕΥΠ που να λειτουργεί με την διαφάνεια στις απαιτήσεις της. Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις πληροφορίες για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας».

Στο ερώτημα γιατί παρακολουθήθηκε ένας πολιτικός αρχηγός αλλά και ο αρχηγός του στρατεύματος και ένας εν ενεργεία υπουργός απάντησε ότι «οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θα εξορύξουμε τους υδρογονάνθρακες και θα τους συνδέσουμε με μισθούς και συντάξεις»

Στην εντότητα Περιβάλλον και Ενέργεια έγινε ερώτηση από την Σία Κοσιώνη προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και η δημοσιογράφος θέλησε να μάθει «γιατί δεν στηρίζετε την πράσινη ενέργεια;».

«Να ρωτήσετε το λαό αν αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα και τη βενζίνη του. Πολλοί εφοπλιστές κάνουν λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου. Γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και όχι ο λαός; Επιμένω στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι η Νορβηγία. Θα εξορύξουμε τους υδρογονάνθρακες και θα τους συνδέσουμε με μισθούς και συντάξεις».

Σε δεύτερη ερώτηση που δέχθηκε απάντησε: «Η πράσινη ενέργεια δεν αποθηκεύεται. Δεν υπάρχει μέθοδος. Η Ελλάδα θα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα με εμάς».

«Ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει απέναντι»

Ερώτηση στον Κυριάκο Βελόπουλο στην ενότητα «Υγεία-Παιδεία-Κοινωνικό Κράτος» έκανε ο Αντώνης Σρόιτερ στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ. «Δεν κάνατε το εμβόλιο γιατί κανένας δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο σώμα, αλλά γιατί όχι στην αλλαγή φύλου και στους γάμους ομόφυλων. Γιατί αυτοί δεν μπορούν να ορίζουν το σώμα τους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του Alpha.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου. Αυτή είναι η άποψή μου. Υποχρεωτικότήτα στο εμβόλιο δεν δέχομαι. Είναι δικό μου το σώμα, το κάνω ό,τι θέλω εγώ. Είναι ό,τι χειρότερο για τη Δημοκρατία. Όποιος ήθελε το έκανε. Γιατί έπρεπε να επιβάλουν και πρόστιμα στους συνταξιούχους. Είναι δίκαιο αυτό; Για τις αμβλώσεις, εγώ εμπιστεύομαι την Ελληνίδα μάνα, την εμπιστεύομαι. Εγώ ως ορθόδοξος διαφωνώ με τις αμβλώσεις πλην εξαιρέσεων όπως στον βιασμό. Με το 12χρονο κοριτσάκι, που είναι τα ονόματα των βιαστών;

Ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει απέναντι. Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με το παρά φύσιν ζην. Αυτό πιστεύω. Έχω εικόνα θρησκευτικού βιβλίου, δείχνει Ινδιάνα Παναγία. Βιβλία Γ’ Δημοτικού με γκέισα Παναγία. Υπάρχουν πολλά τέτοια. Λέγονται αυτά σε παιδιά Δημοτικού;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό