24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα Maccabi Tel Aviv – Ολυμπιακός – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Σερβία βρίσκεται ο Ολυμπιακός ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (22:00 ώρα Ελλάδας), κόντρα στη Maccabi Tel Aviv, στο πλαίσιο του δεύτερου ματς στη φάση των «16» του UEFA Conference League.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς των «ερυθρόλευκων», μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Σαντιάγκο Έσε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Κόουτς, γίνονται θαύματα;Όπως το είπατε, πρόκειται για θαύμα. Θα μπορούσε να συμβεί και θα ήταν ένα θαύμα αν συμβεί. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας για τα δύο άσχημα αποτελέσματα που είχαμε με Μακάμπι και Παναθηναϊκό, λίγο πριν έρθει η διακοπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και αυτός είναι ο σκοπός μας και να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας με μία καλή εμφάνιση.

Έχετε σκεφτεί το πλάνο του αγώνα; Θα έχετε ένα λογικό πλάνο ή θα προσπαθήσετε να ρισκάρετε;Όπως είπε πριν και ο Έσε το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τρελαθούμε και να ξεκινήσουμε το παιχνίδι βιαστικά και πιστεύοντας ότι μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να το κερδίσουμε. Μίλησα στους παίκτες και τους είπα ότι μέσα σε 7-8 λεπτά δεχτήκαμε τρία γκολ, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτόμαστε. Το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά και πρέπει μέσα σε αυτά τα λεπτά να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής σίγουρα μπορούν να γίνουν τα πάντα. Σίγουρα θα είμαστε ορθολογικοί, αλλά θα πρέπει να πάρουμε και κάποιο ρίσκο.

Οι δύο ήττες είχαν κάποιο δίδαγμα που σας αφήνουν;Υπάρχουν μαθήματα και συμπεράσματα απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό το πιο σημαντικό ματς που είχαμε εκείνη την περίοδο ήταν με τον ΠΑΟΚ, το κερδίσαμε, μετά έπρεπε να προκριθούμε με τη Φερεντσβάρος, τα καταφέραμε και εκεί. Το κάναμε με καλή οργάνωση και καλή απόδοση. Επαναπαυτήκαμε μάλλον στη συνέχεια, νομίζοντας πως όλα τα έχουμε λύσει. Αυτό είναι το μάθημα που έχουμε πάρει, πως τα παιχνίδια όλα τα κερδίζεις όταν αποδίδεις καλά, για αυτό και πρέπει να αρχίσουμε πάλι το τρέξιμο και να δουλεύουμε καλά και αν το κάνουμε αυτό πραγματικά θα μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς.

Αυτές ήταν οι πρώτες σας ήττες στον Ολυμπιακό, πως ετοιμάσατε ψυχολογικά την ομάδα σας μετά απ’ αυτές;Η ζημιά μετά απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν περισσότερο ψυχολογική παρά σωματική. Μας πλήγωσε το γεγονός ότι αρχίσαμε να αμφιβάλουμε για το τι μπορεί να καταφέρουμε και νιώσαμε πως ότι είχαμε καταφέρει πήγε χαμένο ό,τι είχαμε πετύχει. Αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ψυχολογία μας, μίλησα με τους ποδοσφαιριστές, είναι πως πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν στην αξία τους και ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας. Το έχουμε καταφέρει στο παρελθόν και μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Ότι πήγαν στραβά τα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν πάει να πει ότι χάθηκαν όλα όσα είχαμε κάνει στις νίκες που είχαμε. Να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας και να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από τις δύο ήττες που κάναμε.

Ποιο είναι το στοιχείο που θέλετε να δείτε περισσότερο από την ομάδα σας στον αγώνα;Πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση, θέλω να δω την ομάδα να τα δίνει όλα, να πιστέψει στον εαυτό της και να παίξει όσο καλύτερα μπορεί. Εάν το κάνουμε αυτό τότε θα έχουμε πιθανότητες και για να κερδίσουμε, ακόμη και για να προκριθούμε.

Ένα σχόλιο για τους Νέους που πέρασε στους «4» του Youth League . Είναι παιδιά τα οποία έχετε δει.Είναι παιδιά που τα ξέρω και τα έχω δει, όχι αρκετά γιατί δεν είμαι καιρό στην ομάδα. Έχω δει όμως πολλούς απ’ αυτούς κυρίως στη δεύτερη ομάδα, θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Βλέπετε το ματς αυτό ως μία επανεκκίνηση για τον Ολυμπιακό και για τα playoffs του πρωταθλήματος;Φυσικά και το βλέπουμε έτσι και θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας, αλλά θέλουμε κυρίως να κάνουμε μία νέα αρχή στα επόμενα ματς του πρωταθλήματος για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, δεν είναι μόνο νίκες και καλές εμφανίσεις, υπάρχουν οι ήττες, οι ισοπαλίες, τα άσχημα παιχνίδια, τα πισογυρίσματα. Αυτό ήταν και για εμάς τώρα ένα πισογύρισμα, τώρα θέλουμε να επανέλθουμε και να πάμε μετά τη διακοπή στα playoffs να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Έσε: «Ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουμε στο γήπεδο»

Πιστεύεις ότι είναι μία τεράστια πρόκληση για εσάς μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα;Φυσικά και το πιστεύω, όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές αλλά για οποιονδήποτε στον Ολυμπιακό είναι μία μεγάλη πρόκληση και όπως είπατε εσείς πολύ περισσότερο για εμάς τους παίκτες. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε στον αγώνα μας με υπομονή και ηρεμία, χωρίς να τρελαθούμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε αυτό το εις βάρος μας αποτέλεσμα.

Μετά από τα ματς με Μακάμπι και Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, τώρα έχει προετοιμαστεί η ομάδα κατάλληλα για τον αγώνα;Μετά από τα δύο αυτά αποτελέσματα μιλήσαμε ως ομάδα και έχουμε αναγνωρίσει ότι ήταν δύο αρνητικά αποτελέσματα με μεγάλα σκορ. Αν είχαμε κάνει καλύτερα τη δουλειά μας δε θα είχαμε ένα τόσο μεγάλο εις βάρος μας σκορ και θα είχαμε περισσότερες ελπίδες να το γυρίσουμε. Για να βγούμε από την κακή περίοδο πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου ματς. Βλέπουμε τον αγώνα αυτόν ως υποχρέωσή μας να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση, έχουμε δείξει ότι μπορούμε πριν απ’ αυτούς τους δύο αγώνες ήμασταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Είσαι από την αρχή της σεζόν στην ομάδα, που οφείλονται αυτά τα σκαμπανεβάσματα;Πραγματικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να το εξηγήσεις αυτό που συμβαίνει, όμως το καλύτερο είναι να το βλέπεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πριν από τους αγώνες με Μακάμπι και Παναθηναϊκό είχαμε ένα σερί καλών παιχνιδιών με καλά αποτελέσματα και καλής απόδοσης. Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις στον κόσμο, αλλά μέσα σε αυτά τα άσχημα παιχνίδια, το πόσες φορές απειληθήκαμε με τη συνολική εικόνα της άμυνάς μας και τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε ήταν μία εικόνα όχι τόσο προβληματική και δεν αντικατοπτρίζει τα μεγάλα σκορ. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να το εξηγήσεις αυτό στον κόσμο είναι να κάνεις ένα καλό παιχνίδι, μία ανατροπή και να δείξουμε ότι δεν είμαστε σε μία τόσο κακή κατάσταση όπως φάνηκε ότι ήμασταν σε αυτά τα δύο τελευταία ματς.

Από τον Γενάρη του ’23 μέχρι τώρα έχεις αγωνιστεί σε 72 ματς, αισθάνεσαι την κούραση αυτή;Η αλήθεια είναι ότι δεν τα είχα μετρήσει πόσα παιχνίδια είναι. Δεν είχα καταλάβει πόσα παιχνίδια ήταν, αυτό όμως είναι μέρος του επαγγέλματος και του ποδοσφαίρου. Εμένα μ’ αρέσει να αγωνίζομαι σε όλα τα παιχνίδια που έχω, δε θέλω να λείπω. Για αυτό και δε σκέφτομαι τη σωματική κούραση, αλλά επικεντρώνομαι στην ψυχολογική μου κατάσταση και την πνευματική προετοιμασία ενός αγώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό