16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Εκτέλεσε»… ξανά την Τσέλσι για χάρη του Κλοπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιος το έγραψε… αυτό το σενάριο; Μόνο στον αθλητισμό γίνεται να διαδραματιστούν τέτοιες ιστορίες και ο Κώστας Τσιμίκας κατάφερε… ξανά να είναι αυτός πάνω στον οποίο έπεσαν όλα τα φώτα. Ένας Έλληνας βοήθησε και πάλι τη Λίβερπουλ να κατακτήσει ένα τρόπαιο εις βάρος της Τσέλσι, χάρις στη εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του.

Ο «Greek Scouser» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ. Οι «ρεντς» ήταν… λαβωμένοι, με αμέτρητα προβλήματα και ο Τσιμίκας ήταν μόλις ο ένας εκ των δύο που βρισκόντουσαν στον πάγκο και ξεπερνούσαν τα 21 έτη ηλικίας. Ο Άντι Ρόμπερτσον τα είχε δώσει όλα και είχε καταπονηθεί πολύ και έτσι ο Γερμανός τεχνικός ήξερε σε ποιον να απευθυνθεί.

Τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 87ο λεπτό και αμέσως στην ανάπαυλα του ματς πριν την ημίωρη παράταση τον έπιασε αγκαλιά και του έδωσε οδηγίες. Σαν κάτι να ήξερε ο Κλοπ. Ο Τσιμίκας βοήθησε τη Λίβερπουλ να πάρει τα… πάνω της επιθετικά, δίνοντάς της ενέργεια, ταχύτητα και – κυρίως – σωστές επιλογές. 

Κώστα Τσιμίκα, το έκανες ξανά!

Ο Τσιμίκας είχε 17/18 εύστοχες μεταβιβάσεις (ποσοστό ευστοχίας στο 94%), 5 στις 7 εύστοχες σέντρες και έμελλε να γίνει ξανά «ήρωας» στο 118ο λεπτό. Ο Έλληνας μπακ εκτέλεσε το κόρνερ και με μία σέντρα «διαβήτη», βρήκε τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ στο πρώτο δοκάρι, ο οποίος με κεφαλιά έδωσε την κούπα στη Λίβερπουλ. Σαν δεύτερος… πατέρας του, ο Κλοπ έσπευσε μετά τη λήξη του τελικού να τον πάρει αγκαλιά και μοιράστηκε μία υπέροχη στιγμή του.

Όπως είχε συμβεί και στις 14 Μαΐου του 2022 και συμπτωματικά εκ νέου απέναντι στην Τσέλσι. Στον τελικό του FA Cup τότε, οι δύο ομάδες είχαν οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι και αφού ο Μέισον Μάουντ αστόχησε, ο Κώστας Τσιμίκας ανέλαβε την ευθύνη. Ψύχραιμος, σίγουρος και με αυτοπεποίθηση έστησε την μπάλα στα «11» βήματα.

Πήρε φόρα, ξεγέλασε τον Κέπα και έστειλε τη Λίβερπουλ στον… 7ο ουρανό. Ο Κλοπ τον εμπιστεύεται και αυτός του το ανταπέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο ο Τσιμίκας κατέκτησε ένα ακόμη τρόπαιο και με τους «ρεντς». Μακάρι να παραμείνει σε αυτήν την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και για τα play-off της Εθνικής Ελλάδας που έπονται για μία θέση στο Euro…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό