20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τεχνολογία εκτίμησης της ηλικίας από ανάλυση φωτογραφιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ μπλόκαρε τα σχέδια για την εισαγωγή τεχνολογίας “εκτίμησης ηλικίας προσώπου”, η οποία θα ανέλυε τη γεωμετρία του προσώπου ενός χρήστη για τον προσδιορισμό της ηλικίας του.

Μια αίτηση για τη χρήση της τεχνολογίας είχε υποβληθεί τον Ιούλιο του περασμένου έτους από το Entertainment Software Rating Board (ESRB), την εταιρεία λογισμικού ταυτότητας Yoti με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την εταιρεία μάρκετινγκ για νέους SuperAwesome, η οποία στο παρελθόν ανήκε στη δημιουργό του Fortnite, την Epic Games.

Η τεχνολογία είχε σχεδιαστεί για την επιβολή του Children’s Online Privacy Protection Rule (COPPA), ο οποίος απαιτεί την παροχή γονικής συναίνεσης για κάθε διαδικτυακή υπηρεσία που ενδέχεται να έχει σχέση με χρήστες κάτω των 13 ετών.

Η απόφαση της FTC να απορρίψει την αίτηση για την προσθήκη της τεχνολογίας εκτίμησης της ηλικίας του προσώπου ως νέας μεθόδου γονικής συναίνεσης COPPA ήταν ομόφωνη, αλλά χωρίς επιφύλαξη, με αποτέλεσμα να μπορεί να υποβληθεί εκ νέου αίτημα χρήσης της τεχνολογίας στο μέλλον, ενώ η ίδια η FTC δεν έχει αποφανθεί επί της ουσίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε με το Eurogamer πέρυσι, το ESRB δήλωσε ότι η τεχνολογία είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από ενήλικες που επιθυμούν να δώσουν γονική άδεια και όχι από τα ίδια τα παιδιά.

Πρώτα απ’ όλα, αυτή η αίτηση δεν αποσκοπεί στην έγκριση της χρήσης αυτής της τεχνολογίας με παιδιά. Τελεία και παύλα. Ούτε αυτό το λογισμικό παίρνει και αποθηκεύει ‘selfies’ των χρηστών ή προσπαθεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των χρηστών. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή δεν κάνει καμία αναφορά στη χρήση της εκτίμησης ηλικίας για να αποτρέψει τα παιδιά από την αγορά και/ή τη λήψη βιντεοπαιχνιδιών με περιοριστική βαθμολογία, ούτε σκοπεύουμε να συστήσουμε τη χρήση της με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα έχουν ληφθεί ή αποθηκευτεί φωτογραφικές εικόνες και δεν θα γίνει καμία προσπάθεια αναγνώρισης οποιουδήποτε μέσω αλγορίθμων αναγνώρισης προσώπου

Δεν είναι σαφές εάν και πότε το ESRB και υπόλοιποι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να υποβάλουν εκ νέου την τεχνολογία για επανεξέταση στο μέλλον.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό