20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεργασία Volvo με Breath για την ταχεία φόρτιση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo Cars έχει συνάψει συνεργασία με την Breathe Battery Technologies  (Breathe). Έτσι γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που αποκτά πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του κατοχυρωμένου λογισμικού φόρτισης με αλγόριθμο, για χρήση στα ηλεκτρικά Volvo επόμενης γενιάς.

Ενσωματώνοντας το λογισμικό της Breathe στην πλατφόρμα διαχείρισης μπαταρίας που εξελίχθηκε εσωτερικά από τη Volvo Cars, για τη βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης, η Volvo προσφέρει ακόμη πιο σύντομους χρόνους φόρτισης.

Αυτή η νέα τεχνολογία θα εφαρμοστεί στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, εκτιμώντας ότι θα μειώσει έως και 30% τους χρόνους φόρτισης (από 10% έως 80%), διατηρώντας την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία. Το επόμενο βήμα είναι οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης να διατηρούνται σε όλο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας, χωρίς να επηρεάζουν την υγεία της.

Ποια είναι η Breath

Η Breathe είναι μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο. Αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, με στόχο να συνεισφέρει σε καλύτερη, ταχύτερη και πιο βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

«Η επένδυση και η εμπορική συνεργασία με την Breathe μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα που απασχολεί τους πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και καθιστά τις επιδόσεις μας στη φόρτιση ακόμη πιο ανταγωνιστικές», λέει η Ann-Sofie Ekberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund.

Πως δουλεύει η φόρτιση με λογισμικό;

Αντίθετα με την παραδοσιακή φόρτιση σε στάδια, η οποία βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση που ελέγχει δυναμικά την μπαταρία σε πραγματικό χρόνο, αποφέροντας σημαντικά μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Με τη χρήση αλγορίθμων, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης σε συνάρτηση με την υγεία της μπαταρίας, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της επιμετάλλωσης λιθίου που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό