18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη 26- 27 Aπριλίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Θα έχει περισσότερους από 55 διακεκριμένους ομιλητές

Το μεγαλύτερο συνέδριο Tεχνητής Nοημοσύνης στην Ελλάδα, με τίτλο «ΑΙ Forum», θα φιλοξενήσει η διεθνής έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 25-27 Απριλίου. Με περισσότερους από 55 διακεκριμένους ομιλητές, στη φετινή διοργάνωση κεντρικό ζήτημα θα αποτελέσει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), ο ρόλος και οι επιδράσεις της στην καθημερινότητα.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 17:00. Οι διοργανωτές της έκθεσης, καθώς και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίους, θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό και θα κάνουν εισαγωγή στη θεματολογία του συνεδρίου, ενώ η συζήτηση με τον Μιχάλη Μπλέτσα, διευθυντή Πληροφορικής και ερευνητή στο περίφημο MIT Media Lab στις ΗΠΑ, θα ρίξει φως στις βασικές εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις τους.

Το Σάββατο 27 Απριλίου, οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν στις 10 το πρωί, με διεθνούς φήμης ομιλητές, όπως οι Αλβιν Γκρέιλιν (Alvin Graylin), παγκόσμιος αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της HTC και Απόστολος Λέριος (Apostolos Lerios), επιχειρηματίας, μέντορας και μηχανικός, οι οποίοι μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τους περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, θα συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διακυβέρνηση.

Ακολουθούν κεντρικές ομιλίες από εμπειρογνώμονες του κλάδου, όπως ο Δημήτρης Αλεξάνδρου της UBITECH και οι γενικοί γραμματείς Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, οι οποίοι θα περιγράψουν το μέλλον της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης σε κυβερνητικούς τομείς, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στα πάνελ που ακολουθούν καταξιωμένοι ομιλητές και ακαδημαϊκοί όπως οι Θεόδωρος Ευγενίου, καθηγητής στο INSEAD, Χρήστος Ρίζος της INTRACOM TELECOM και Βασίλης Νικολόπουλος της AVOKADO θα μοιραστούν την τεχνογνωσία και το όραμά τους για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης, την αναζωογόνηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και την αναδιαμόρφωση του επενδυτικού τοπίου και του μέλλοντος της εργασίας στον τεχνολογικό κλάδο. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρωτογενών ερευνών από την GenAI Greece 2030, την Dialectica και την PwC._

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό