20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσβλητική συμπεριφορά ΝΔ και Ζούλα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3

Ειδήσεις Ελλάδα

Για προσβλητική συμπεριφορά της ΝΔ και του «εκλεκτού» της προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, καταγγέλλοντας ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δημόσιας Τηλεόρασης αρνήθηκε την παρουσία δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 και μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Καραμέρος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο εκλεκτός της πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. Κώστας Ζούλας έχει μετατρέψει την ΕΡΤ3 από έναν δυναμικό τηλεοπτικό σταθμό με ισχυρό αποτύπωμα σε πρόγραμμα και ενημέρωση, σε ένα κανάλι με πρόγραμμα «κονσέρβα» και ελάχιστη ενημέρωση, ελεγχόμενη κεντρικά.

Πλέον προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω προσβάλλοντας τον δημοσιογραφικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας αρνούμενος την παρουσία αντιπροσωπείας δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, μεταξύ των οποίων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ που εκπροσωπούσαν την Ένωση, στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της EPT3 στη Θεσσαλονίκη.

H παρουσία της αντιπροσωπείας ζητήθηκε υστέρα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Ө, εφόσον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ A.E. δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Ένωσης για συνάντηση.

Σκοπός της παρέμβασης σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν να παρουσιαστούν οι θέσεις του δημοσιογραφικού κόσμου της Μακεδονίας και της Θράκης ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του σπάταλου εκλεκτού της όχι μόνο συνεχίζει τη συνεχή «απονεύρωση» των δελτίων ειδήσεων και του ενημερωτικού προγράμματος αλλά και υποβιβάζει την ΕΡΤ3 σε ρόλο κομπάρσου της ενημέρωσης, έχοντας μετατρέψει το τρίτο δημόσιο κανάλι σε έναν ακόμα φορέα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Οι πολίτες θέλουν μια δυνατή ΕΡΤ3, ανοιχτή στην κοινωνία, πλουραλιστική, αντικειμενική, που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της ως ένα δημόσιο μέσο με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της Περιφέρειας. Δεν επιζητούν ένα «γαλάζιο» γραφείο ανταπόκρισης.

Ο κ. Ζούλας με τη σημερινή του συμπεριφορά επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας και προσέβαλε ευθέως τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό