22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ, ακόμα κι αν έχει 148 -149 έδρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγή δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα κι αν στις 26 Ιουνίου έχει 148 ή 149 έδρες, επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ, τόνισε, και πρόβλεψε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε δε, ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο

«Μία είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «καθαρή νίκη» της ΝΔ, και σημείωσε ότι είναι πρωτοφανής η διαφορά των 20 μονάδων που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, με κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και έφερε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο. 

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρίστηκε ότι «πέρασε η «τρομοκρατία» με το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε», ότι «Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά «εγκλήματα» μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει.

Έδωσε έμφαση στις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα και ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να οργανώσουν ντιμπέϊτ για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό