23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Abarth ετοιμάζει ένα σπορ μοντέλο για πολύ λίγους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Abarth γιορτάζει την 75η επέτειό της με την παρουσίαση του Abarth Classiche 1300 OT, ενός ρετρό σπορ κουπέ περιορισμένης παραγωγής που βασίζεται στην Alfa Romeo 4C.

Εμπνευσμένο από το εμβληματικό αγωνιστικό Fiat-Abarth OT 1300 του 1965, το οποίο θριάμβευσε σε διάσημες πίστες όπως το Nürburgring και η Monza, αυτή η σύγχρονη εκδοχή αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της Abarth.

Μετά την επιτυχία της ειδικής έκδοσης 1000 SP το 2021, θα παραχθούν μόνο πέντε μονάδες του 1300 OT, η καθεμία από τις οποίες θα διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα από ανθρακονήματα που θα κοσμείται με ένα vintage αγωνιστικό χρώμα.

Στα αξιοσημείωτα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνονται μια εισαγωγή στην οροφή και ένα πίσω παράθυρο με περσίδες, που θυμίζει την αγωνιστική αισθητική της δεκαετίας του 1960.

Η Abarth διατηρεί το αυθεντικό πνεύμα με έναν αεραγωγό ψύξης του κινητήρα σε όλο το πλάτος που διακοσμείται με εμφανή γράμματα Abarth, ενισχύοντας τη σύνδεσή του με τον ιστορικό σχεδιασμό της μάρκας.

Παίρνοντας ισχύ από έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1,7 λίτρων 240 ίππων, παρόμοιο με αυτόν που κινεί την 4C, οι επιδόσεις 1300 OT δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αν και υπολογίζεται ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται κοντά στα 4,5 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν οι τεχνικές προδιαγραφές και η τιμή παραμένουν αδιευκρίνιστες. Όμως οι 5 τυχεροί που θα το αποκτήσουν δεν ασχολούνται με τέτοιες «λεπτομέρειες» και ήδη θα έχουν κάνει τις κινήσεις τους για να μπουν στη μικρή αυτή λίστα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό