25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ακριβό μου σουβλάκι» με τιμή πάνω από 4 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων μολονότι βλέπουν την κατανάλωση να μειώνεται και τον τζίρο τους να πέφτει, δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές

Το σουβλάκι ακριβαίνει διαρκώς, οι πωλήσεις σε καταστήματα μειώνονται, οι συζητήσεις και τα παράπονα καταναλωτών σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζονται, αλλά όπως φαίνεται τα χειρότερα έπονται.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών Αττικής, ακόμα και στα σουβλατζίδικα που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος, με το σουβλάκι να αναμένεται να σπάσει σε χρόνο ρεκόρ και το φράγμα των 4 ευρώ. Η μέση τιμή σήμερα για το τυλιχτό στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ, πολύ σύντομα όμως αναμένεται αύξηση από 5% έως 10% και η τιμή θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ.

Από τις αρχές Νοεμβρίου παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής, που κυμαίνεται από 20% έως 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει. Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στον Πειραιά το τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρσι τέτοια εποχή. Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ. Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια. Για την ιστορία, το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φθάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό