13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Honda αποκαλύπτει τη νέα σειρά ηλεκτρικών της!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εποχές που η Κίνα ήταν για τους περισσότερους κατασκευαστές μία σχεδόν ασήμαντη, απομονωμένη αγορά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Κίνα έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και ταυτόχρονα, στον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στον κόσμο και γι’ αυτό οι εταιρίες προσπαθούν να διεισδύσουν με κάθε τρόπο. Τελευταίο παράδειγμα, αυτό της Honda που παρουσίασε μία νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τρία μοντέλα που ανήκουν σε αυτήν να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στην επερχόμενη έκθεση του Πεκίνο.

Το όνομα της νέας οικογένειας είναι “Ye” στο καπό των μοντέλων που την απαρτίζουν θα φιγουράρει μία νέα εκδοχή του κλασικού σήματος της Honda, λευκή, πιο επίπεδη και χωρίς το χαρακτηριστικό πλαίσιο. Δεν είναι όμως το σήμα που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον – αλίμονο αν ίσχυε αυτό. Ούτε το γεγονός ότι θα κατασκευάζονται από τις κοινοπραξίες της ιαπωνικής εταιρίας με την Dongfeng και την GAC. Αυτό που έχει ενδιαφέρον σε αυτό το σημείο είναι ότι η οικογένεια των ηλεκτρικών της Honda θα ξεκινήσει με δύο crossovers, το P7 και το S7 καθώς και ένα fastback που προς το παρόν είναι γνωστό ως “GT Concept”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το σημείο, τα δύο crossovers θα λανσαριστούν στην κινέζικη αγορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα είναι διαθέσιμα είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και επομένως, ως τετρακίνητα. Η Honda αναφέρει ότι οι πισωκίνητες εκδόσεις θα είναι κατάλληλα ρυθμισμένες ώστε να προσφέρουν σπορ οδική συμπεριφορά ενώ οι τετρακίνητες θα εστιάζουν περισσότερο στην ισχύ και την άμεση απόκριση. Η ιαπωνική μάρκα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακόμα φωτογραφίες από τις καμπίνες, δηλώνει όμως ότι αμφότερες εξοπλίζονται με ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό και έναν εικονικό βοηθό ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Το GT Concept από την άλλη, έχει “αγωνιστική” θέση οδήγησης και εντυπωσιακό, αεροδυναμικό design. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφορία αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι η Honda δηλώνει ότι η έκδοση παραγωγής του θα κυκλοφορήσει στην Κίνα πριν το τέλος του 2025 προσφέροντας “την απόλυτη εμπειρία οδήγησης” ότι κι αν σημαίνει αυτό. Γενικά, η Honda σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην κινέζικη αγορά μέχρι το 2027 και τα 6 εξ αυτών θα ανήκουν στην ολοκαίνουρια “Ye” σειρά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό