17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια για τον Απρίλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί οι τιμές χονδρεμπορικής ρεύματος να ακολουθούν πτωτική τροχιά, ωστόσο στο ειδικό ή «πράσινο» οικιακό τιμολόγιο οι πάροχοι οδήγησαν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον μήνα Απρίλιο σε υψηλότερα επίπεδα.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, Μάρτιο, «ψαλίδισαν» τις εκπτώσεις που παρέχουν επί των τιμών με αποτέλεσμα οι ανταγωνιστικές χρεώσεις να ανέβουν έως και 12%.

Υπάρχουν όμως και πάροχοι, οι οποίοι ανέβασαν τις εκπτώσεις με αποτέλεσμα οι ανταγωνιστικές χρεώσεις στο ειδικό ή «πράσινο» οικιακό τιμολόγιο ρεύματος να υποχωρήσουν έναντι του Μαρτίου μέχρι και περίπου 14%.

Προ κρίσης οι τιμές

Ωστόσο, οι ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος παραμένουν σε προ κρίσης επίπεδα αναφέρει ο ot.gr. Όπως προκύπτει από το ειδικό ή «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος που ανάρτησε ο κάθε πάροχος στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων το εύρος των χρεώσεων για τον Απρίλιο κυμαίνεται από τα 0,0906 μέχρι τα 0,11624 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Πιο συγκεκριμένα ανά πάροχο το ειδικό ή «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος διαμορφώνεται για τον Απρίλιο ως εξής:

ΔΕΗ. Το Γ1/Γ1Ν για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει χρέωση στα 0,10861 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,08226 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.ΗΡΩΝ. Το Basic Home έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,11555 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.Protergia. Το οικιακό Value Special έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,11624 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.Elpedison. Το ειδικό οικιακό τιμολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,11705 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.NRG. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,10784 ευρώ ανά κιλοβατώρα με bill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.Volton. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,10540 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα. Το πάγιο είναι στα 4,90 ευρώ.Φυσικό Αέριο Ελλάδος. Το ειδικό ενιαίο τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,10604 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.ΖΕΝΙΘ. Το Power Home Smart έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,11438 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.Ελιν. Το Power On! Home Green έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,0906 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.Volterra. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,099 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 4,50 ευρώ.Solar Energy. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,10559 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.Ανταγωνισμός

Όπως έγραψε χθες ο ΟΤ οι πάροχοι ρεύματος φαίνεται να περνούν τον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλη πίστα…

Πιο συγκεκριμένα, επιλέγουν να χτυπούν… στις άλλες δύο κατηγορίες των τιμολογίων, δηλαδή στα κυμαινόμενο ή «κίτρινα» τιμολόγια ρεύματος και στα σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια ρεύματος. Στην πρώτη κατηγορία τιμολογίων οι βασικές τιμές προμήθειας είναι στα επίπεδα των 0,08 ευρώ ανά κιλοβατώρα (στο τέλος του μήνα διαμορφώνεται η τελική τιμή με βάση τον μηχανισμό αναπροσαρμογής). Στη δεύτερη κατηγορία των «μπλε» τιμολογίων η μάχη δίνεται με ανταγωνιστικές χρεώσεις στα σταθερά τιμολόγια εξάμηνης και δωδεκάμηνης διάρκειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό