23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τελεσίγραφο για το TikTok: Πώληση ή…μπλόκο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από μόλις μία εβδομάδα δημοσιεύτηκαν αναφορές ότι ένα νέο νομοσχέδιο θέλει να αναγκάσει την ByteDance να πουλήσει το TikTok ή να βρεθεί αντιμέτωπη με απαγόρευση στις ΗΠΑ. Σήμερα, το νομοσχέδιο αυτό πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με ισχυρή διακομματική υποστήριξη, καθώς η ψηφοφορία ήταν 352 υπέρ 65 κατά. 

Επόμενος σταθμός, η Γερουσία. Ο γερουσιαστής Rand Paul αντιτίθεται στην απαγόρευση, οπότε ίσως υπάρχει ελπίδα για τη ByteDance. Αλλά αν το νομοσχέδιο περάσει, ο πρόεδρος Joe Biden έχει δηλώσει ότι θα το υπογράψει, παρόλο που η εκστρατεία επανεκλογής του εντάχθηκε στο TikTok πριν από ένα μήνα.

Πίσω στο 2020, αρκετές αμερικανικές εταιρείες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του TikTok, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, μιας και το TikTok είναι το παγκόσμιο αντίστοιχο του κινεζικού κοινωνικού δικτύου Douyin. Ωστόσο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι αντιτάχθηκαν σε μια τέτοια πώληση.

Παρόλα αυτά, αν το νομοσχέδιο μετατραπεί οριστικά σε νόμο των ΗΠΑ, τότε η κυβέρνηση Biden θα απαιτήσει από την ByteDance να πουλήσει εντός έξι μηνών. Μετά από αυτό, θα απαγορευόταν στις αμερικανικές εταιρείες να φιλοξενούν εφαρμογές της ByteDance στα καταστήματα εφαρμογών τους και να παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Με άλλα λόγια, το TikTok θα απαγορευόταν από το App Store της Apple και το Google Play Store.

Η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελειώσει και υπάρχουν πολλά νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Για παράδειγμα, πέρυσι η πολιτεία της Montana απαγόρευσε το TikTok, αλλά λίγους μήνες αργότερα ένας ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε την απαγόρευση (και αυτή δεν ήταν καν η πρώτη φορά που ανατράπηκε μια απαγόρευση). Φυσικά, η ByteDance και οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα πιέσουν για μια διαφορετική προσέγγιση.

Το TikTok είναι τεράστιο, έφτασε το 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες το 2021 και ήταν η πρώτη εφαρμογή που έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες εντός της εφαρμογής πέρυσι. Υπάρχουν πολλά χρήματα που μπορούν να κερδηθούν ή να χαθούν, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η νομική κατάσταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό