20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

5 προϊόντα καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή που θα σας γεμίσουν αυτοπεποίθηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι περισσότερες γυναίκες φροντίζουν ιδιαίτερα για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής τους και επιθυμούν να νιώθουν πάντοτε καθαρές και φρέσκιες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση των κατάλληλων καθαριστικών, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει ξεχωριστές ανάγκες από το υπόλοιπο σώμα.

Παλιότερα οι γυναικολόγοι πρότειναν το πλύσιμο μόνο με νερό ή με χαμομήλι, ωστόσο πλέον υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά προϊόντα που έχουν φυσικά συστατικά και είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν την ισορροπία του pH της ευαίσθητης περιοχής, αφού όταν διαταράσσεται προκαλεί προβλήματα υγείας.

Έτσι λοιπόν, για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής καλό είναι να επιλέξετε προϊόντα ελεύθερα από αρώματα, χρωστικές ουσίες και σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Θα πρέπει να αποφεύγονται καθαριστικά με αρώματα, υπερβολικά αλκαλικά σαπούνια, χρωστικές ουσίες, καθώς και αλκοόλη ή αντισηπτικά, ενώ καλό είναι πριν χρησιμοποιήσετε ένα νέο προϊόν να πραγματοποιείτε μια δοκιμή ευαισθησίας.

Αν οι ανάγκες σας είναι πιο συγκεκριμένες, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο, τον δερματολόγο ή τον ουρολόγο σας, για να σας προτείνει το κατάλληλο προϊόν για την περίπτωσή σας.

Πλέον οι ιδιότητες των προϊόντων περιλαμβάνουν και πολλές άλλες ιδιότητες εκτός από τον καθαρισμό, όπως η πρόληψη της ουρολοίμωξης ή η περιποίηση ύστερα από μια θεραπεία κατά των μυκήτων, επομένως πριν αγοράσετε κάτι τόσο εξειδικευμένο, καλύτερα να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού σας.

Γιατί η ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας μπορεί να έχει δυσάρεστη μυρωδιά;

Η δυσάρεστη οσμή στην ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Mερικοί από αυτούς είναι: Η φυσιολογική ροή του κύκλου της γυναίκας μπορεί να προκαλέσει μια δυσάρεστη οσμή, η οποία συνήθως είναι πιο έντονη πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η οσμή μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλλαγών στη χλωρίδα του κολπικού περιβάλλοντος, όπως η υπερβολική ανάπτυξη μυκήτων ή η μόλυνση από μικροοργανισμούς-μικρόβια. Επίσης οι ορμονικές αλλαγές που προκαλούνται κατά την εγκυμοσύνη, την έμμηνο ρύση ή την κλιμακτήριο, μπορεί να επηρεάσουν την οσμή της ευαίσθητης περιοχής. Τέλος, ακόμη και η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογία του σώματος: υπερβολική κατανάλωση καυτερών φαγητών, αλκοόλ, καφέ ή το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσουν την οσμή.

Τι μπορείτε να αγοράσετε
Korres Intimate Καθαρισμός Ευαίσθητης Περιοχής με Χαμομήλι & Lactic Acid 250ml
Apivita Intimate Daily Gentle Cleansing Gel

Nivea Intivo Sensitive Γαλάκτωμα προσωπικής υγιεινής 250ml
DR BARBARA STURM Σαπούνι για την Ευαίσθητη Περιοχή
Lactacyd Femina γαλάκτωμα προσωπικής υγιενής

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό