22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν ο πρώτος προπονητής του Κβαρατσκέλια είχε μιλήσει στο Gazzetta: «Δεν τα παρατάει ποτέ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια είναι το μεγάλο αστέρι της Γεωργίας και θέλει να οδηγήσει τη χώρα του στα τελικά το EURO κόντρα στην Ελλάδα. Ο πρώτος του προπονητής, Κακάμπερ Κατσαράβα είχε μοιραστεί στο Gazzetta όσα θυμάται μαζί του.

Η Ελλάδα έχει ένα εμπόδιο ακόμα στον δρόμο για τα γήπεδα της Γερμανίας και την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια απουσίας.

Ωστόσο, στην αντίπερα όχθη, η Γεωργία ζει τη δική της στιγμή καθώς για εκείνη, η πρόκριση στα τελικά του EURO, θα είναι μία τεράστια ιστορική επιτυχία αφού θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι σε λιγότερο από έξι ώρες βγήκε ανακοίνωση για sold out σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 52 χιλιάδες θέσεων, δείχνει το πόσο… διψούν στη χώρα για την πρόκριση και ρίχνουν όλο το βάρος στο μεγάλο τους αστέρι.

Ο λόγος για τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια. Ο εξτρέμ της Νάπολι έχει τρελάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχει εκτοξεύσει στην τιμή του και οδήγησε το ιταλικό κλαμπ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι.

Στο γήπεδο όπου θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση στο EURO 2024, ο διεθνής ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ντυμένος στα χρώματα της Ντιναμό Τιφλίδας.

Ο προπονητής του τότε ήταν ο Κακάμπερ Κατσαράβα, ο οποίος είχε μιλήσει στο Gazzetta όταν ο Γεωργιανός αστέρας είχε κλείσει έναν χρόνο στη Νάπολι. Σας θυμίζουμε όσα είχε πει…

– Πώς νιώθετε με την πορεία του Κβαρατσκέλια;

«Αρχικά ήταν μόλις η αρχή της καριέρας του και μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

– Ήσασταν ο άνθρωπος που τον βάλατε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πείτε για την αρχή του. Πώς ήταν;

«Όταν ήμουν προπονητής στη Ντιναμό Τιφλίδας, ήταν στην ακαδημία εκείνη την περιόδο όμως του έδινα την ευκαιρία να προπονηθεί στην πρώτη ομάδα για να το συνηθίσει. Έπειτα έγινε παίκτης στη βασική εντεκάδα πολύ σύντομα καθώς μου αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν τέτοιες ντρίμπλες και πατούν τόσο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή».

– Τι ξεχωρίσατε στον χαρακτήρα του;

«Μου άρεσε το πόσο επαγγελματίας ήταν αλλά και το γεγονός πώς δεν τα παρατούσε ποτέ».

– Πιστεύατε ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα;

«Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο, όχι μόνο για την αγωνιστικότητά του αλλά και λόγω της αγάπης του για το ποδόσφαιρο και της στάσης του. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα».

– Το δυνατό του σημείο και που έχει εξελιχθεί περισσότερο;

«Είναι πολύ δυνατός στο ένας με έναν, έχει πολύ καλή ντρίμπλα και μπορεί τόσο να σκοράρει όσο και να κάνει ασίστ ενώ βελτιώνεται και η αξία του».

– Μια ιστορία μαζί του που δεν θα ξεχάσετε ποτέ…

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, όπου είχε δώσει και μία ασίστ. Ήταν μεγάλη στιγμή για εκείνον».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό