15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλειοψηφία των οδηγών συνηθίζει να αποθηκεύει τα έγγραφα του αυτοκινήτου(άδεια οδήγησης, δίπλωμα) στο ντουλαπάκι που βρίσκεται μπροστά από τη θέση του συνοδηγού.

Μερικοί, βέβαια, τοποθετούν και άλλα προσωπικά τους έγγραφα καθώς και διάφορα χρήσιμα αντικείμενα (π.χ. GPS)

Βέβαια, τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, ωστόσο, το ντουλαπάκι αποτελεί πρακτική λύση, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι οδηγοί βρίσκονται εν κινήσει και θέλουν να εντοπίσουν τα παραπάνω έγγραφα εύκολα και άμεσα.

 Μολονότι η χρησιμότητα του εν λόγω αποθηκευτικού χώρου είναι αδιαμφισβήτητη, εντούτοις, ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, εξαιτίας μιας λανθασμένης πρακτικής. Το λάθος έχει να κάνει με το γεγονός ότι αρκετοί οδηγοί τοποθετούν μέσα στο ντουλαπάκι και τα κλειδιά του σπιτιού.

Μπορεί η συγκεκριμένη πρακτική να έχει ως κύριο στόχο την μείωση των πιθανοτήτων να ξεχάσουν σε κάποιο σημείο τα κλειδιά τους και, συνεπώς, να μην μπορούν στο διαμέρισμα τους, ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» των επίδοξων διαρρηκτών.

Μάλιστα, το φαινόμενο των διαρρήξεων σε σπίτια στην Ισπανία έχει ενταθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές της χώρας να βγάλουν ανακοίνωση στα social media, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην τοποθετούν τα κλειδιά των σπιτιών τους στα ντουλαπάκια των αυτοκινήτων τους.

Πριν από λίγο διάστημα, οι ισπανικές αρχές είχαν συλλάβει τέσσερα άτομα μιας εγκληματικής οργάνωσης που εμπλεκόταν σε περισσότερες από 60 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και σε σπίτια στην Ανδαλουσία.

Οι δράστες, αφού αφαιρούσαν τα τιμαλφή από το εσωτερικό των αυτοκινήτων, στην συνέχεια, άνοιγαν τα ντουλαπάκια, κλέβοντας τα κλειδιά των σπιτιών, ενώ μέσω των προσωπικών εγγράφων, εντόπιζαν τις διευθύνσεις των θυμάτων και αφαιρούσαν επιπλέον πολύτιμα αντικείμενα.

Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να προστατευτείτε από τους επίδοξους διαρρήκτες, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που παρκάρετε το αυτοκίνητο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα σ’ ένα σημείο, τότε, θα πρέπει να μην αφήνετε κανένα έγγραφο μέσα στο ντουλαπάκι που να αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα και σε καμία περίπτωση τα κλειδιά του σπιτιού σας.

ΠΗΓΗ 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό