15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι ιστορικές πλημμύρες σε συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη NASA

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρωτοφανείς πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βύθισαν το Ντουμπάι και άλλες περιοχές. Λόγω της έντασης που είχαν οι βροχοπτώσεις, οι δορυφόροι εξακολουθούν να τις βλέπουν από το διάστημα, ημέρες αφότου σταμάτησε να βρέχει.

Το Ντουμπάι κατέγραψε βροχοπτώσεις ενός έτους σε μόλις 12 ώρες ενώ οι περιοχές πιο ανατολικά κατέγραψαν βροχοπτώσεις σχεδόν 2 ετών σε λιγότερο από 24 ώρες. Η ισχυρότερη βροχόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές βόρεια και ανατολικά της πρωτεύουσας Άμπου Ντάμπι.

Τι κατέγραψε ο δορυφόρος Landsat 9

Ο δορυφόρος Landsat 9 πέρασε πάνω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή 19 Απριλίου και κατέγραψε εικόνες από τις μεγάλες πλημμύρες, σε λιγότερο από δύο ημέρες αφότου υποχώρησε η βροχή.

Ο δορυφόρος λειτουργεί από τη NASA και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών και συλλέγει λεπτομερείς εικόνες της επιφάνειας της Γης.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται το έντονο μπλε όπου απεικονίζονται τα νερά που παραμένουν από τις πλημμύρες, σε αντίθεση με το τυπικά ξηρό έδαφος της περιοχής.

Εικόνα από το δορυφόρο πριν τις πλημμύρες

NASA

Εικόνα από το δορυφόρο μετά τις πλημμύρες

NASA

Σημαντικές πλημμύρες κατέγραψε ο δορυφόρος και στο Άμπου Ντάμπι. Ρηχά σώματα νερού φαίνονται με ανοιχτό μπλε ενώ τα μεγαλύτερα και βαθύτερα σημεία με νερό που παραμένουν πλημμυρισμένα διακρίνονται σε χρώμα σκούρο μπλε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό