18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άξιζε περισσότερα στη Φιλαδέλφεια – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στη Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 1-0 για τη 2η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs. Σε ένα ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, καθώς είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν καμία απ’ αυτές.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε η ΑΕΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Ελίασον σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 9′ ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Μασούρας μόνος του μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ από τη δεξιά πλευρά έκανε την κεφαλιά με τον Αθανασιάδη να διώχνει. Στο 26′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, στο 45+1′, ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη μεγάλη στιγμή. Μπαλιά του Τσικίνιο για τον Έσε, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έδιωξε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 45+3′ ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα, έβγαλε τον Ελ Κααμπί σε θέση τετ α τετ με τον Μαροκινό να πλασάρει και τον Αθανασιάδη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Ολυμπιακός είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, στο 65′ ο Τσικίνιο έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Τσικίνιο έκανε την κίνηση και πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πήγε άουτ. Λίγο αργότερα, στο 78′, η ΑΕΚ είχε δοκάρι σε πλασέ του Τσούμπερ μέσα από τη μικρή περιοχή σε μία φάση όμως η οποία ήταν οφσάιντ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ποντένσε βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Μαρτίνς από τα δεξιά με τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Αθανασιάδη να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

Μία ακόμη μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό με διπλή ευκαιρία, στο 82′, ο Τσικίνιο συνεργάστηκε ωραία με τον Μαρτίνς, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ από τα δεξιά, με τον Αθανασιάδη να διώχνει και στην επαναφορά η μπάλα «στρώθηκε» στον Γιόβετιτς ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι το οποίο όμως πήγε ελάχιστα δίπλα από την εστία της ΑΕΚ. Στο 88′ πάλι ο Γιόβετιτς απείλησε, όταν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή όμως και πάλι η μπάλα πήγε άουτ.

Η ΑΕΚ στο 90+1′ σε μία από τις λίγες καλές της στιγμές, μπόρεσε να σημειώσει το γκολ της νίκης, όταν ο Μάνταλος έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Ελίασον ο οποίος βγήκε τετ α τετ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (77′ Πόνσε), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα, Γκαρσία (86′ Λιούμπισιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό