18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Μαθηματική παραμονή και πρωτιά για την ομάδα των Σερρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-1 του υποβιβασμένου ΠΑΣ Γιάννινα, σώθηκε και μαθηματικά, ενώ είναι πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts. Ο Τομάς με γκολάρα και ο Ουάρντα τα γκολ των γηπεδούχων ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κόντε.

Σε ματς για την 5η αγωνιστική των playouts που διεξήχθη την Κυριακή το μεσημέρι ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-1 του υποβιβασμένου ΠΑΣ Γιάννινα με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να σώνεται και μαθηματικά ενώ με το τρίποντο που πήρε βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts.

Για τους γηπεδούχους ο Τομάς με γκολάρα και ο Ουάρντα με εκτέλεση πέναλτι σκόραραν δις στο πρώτο ημίχρονο ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κοντέ στο δεύτερο μέρος, επίσης με εκτέλεση πέναλτι.

Τα xgoals της αναμέτρησης Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
SPORT24/OPTA

Στις Σέρρες ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά το γεγονός πως γνώριζε πως είχε υποβιβαστεί πριν την έναρξη της αναμέτρησης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσειθ την εστία της ομάδας του Πανσερραϊκού.

Θα μπορούσε μάλιστα να ανοίξει το σκορ στο 22′ όταν ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Κατσίκα και να καταλήγει άουτ.

Γκολάρα ο Τόμας

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 29′ με ένα υπέροχο γκολ του Τομάς. Ο επιθετικός του Πανσερραϊκού πήρε τη μπάλα μπροστά του, την έφερε στο αριστερό και με ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή νίκησε τον Αθανασίου παρά την προσπάθεια που έκανε αυτός για να διώξει τη μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ όταν ο Μπετανκόρ βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασίου, αυτός τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, δεν υπήρχε οφσάιντ και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι.

Ο Ουάρντα ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του για να ευστοχήσει και να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Πανσερραϊκό με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές για τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια προσπάθεια του Μιχάλη Γρηγορίου να δώσει χρόνο σε κάποιους παίκτες που δεν είχε παίξει αρκετά ενώ μόλις στο 49′ οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή με τον Παντελάκη να αποχωρεί μετά από έναν τραυματισό και να δίνει τη θέση του στον Μπακαδήμα.

Μείωσε ο ΠΑΣ με τον Κόντε

Τα πρώτα είκοσι λεπτά στο δεύτερο μέρος πέρασαν χωρίς κάτι το αξιόλογο. Στο 64′ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ροσέρο μέσα στην περιοχή. Η απόφαση δεν άλλαξε και μετά τη χρήση του VAR με τον Κόντε να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Ισπανός φορ ήταν εύστοχος και μείωσε σε 2-1 για τον ΠΑΣ στο 65′ της αναμέτρησης.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά ο Γούλερι είχε διαφορετική άποψη. Σε κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα έφτασε στον Εραμούσπε ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο στήθος του Άλεκσιτς και πήρε κατεύθυνση προς την εστία, εκεί ήταν ο Ροσέρο ο οποίος θα μπορούσε να τη σπρώξει στα δίχτυα αλλά ο Γούλερι με ένα σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι τελικές και τα στατιστικά στο Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
SPORT24/OPTA

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (77′ Στάικος), Τομάς (89′ Ντανκερλούι), Ουάρντα, Άλεκσιτς (78′ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (66′ Γούλερι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49′ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (47′ Πανάγου), Τζίνο (59′ Μπεγκαλά), Ριένστρα (47′ Κύρκος), Καραχάλιος, Λέο (72′ Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό