20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποχώρησε από την παράταξη Σγουρού ο Σπύρος Χατζάρας μετά τον σάλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την «οικειοθελή αποχώρησή του» από την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού, ανακοίνωσε ο Σπύρος Χατζάρας στα social media, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι φιλοναζιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις του, που προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Χ ο Σπύρος Χατζάρας κάνοντας λόγο για «πολιτικό υπόκοσμο της εξάρτησης και της υποτέλειας»  που «τρέμει τη λαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Γιάννη Σγουρό» και δίνοντας ραντεβού στα δικαστήρια.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Κατ αρχήν είμαι αντιμητσοτακικός και δεν είμαι αντισημιτης. Ο πολιτικός υπόκοσμος της προδοσίας, της εξάρτησης και της υποτέλειας , τρέμει την ανασυγκρότηση του παλλαϊκού κινήματος και τη διογκούμενη λαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Γιάννη Σγουρό και συνεχίζουν να του επιτίθενται με πρόσχημα τον Σπύρο Χατζάρα.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού έγινε προκειμένου να συμβάλλω με τους φίλους μου από το Κίνημα 21 και τους επιζώντες του μεγάλου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ στη νίκη ενός μεγάλου αντιμητσοτακικού συνασπισμού. Η νίκη μας απέχει μερικές ημέρες. Μέσω της συνεχιζόμενης κατασυκοφάντησής μου στοχοποιείται μόνο ο Γιάννης Σγουργός. Οι δόλιοι συκοφάντες, θα μου καταβάλουν τις αποζημιώσεις που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια με τις αγωγές που έχω ήδη καταθέσει.

Μπορώ να διαβεβαιώσω την αμερικανική πρεσβεία και τους φίλους του κ. Ιωακειμίδη και του κ. Κασιδιάρη ότι με ενδιαφέρει μόνο η νίκη του κ. Σγουρού και όχι η εκλογή μου. Δηλώνω ότι αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη νίκη του Γιάννη Σγουρού στις περιφερειακές εκλογές ως στέλεχος του Κινήματος 21 του οποίου είμαι συνιδρυτής. Παραμένω φίλος και υποστηρικτής του Γιάννη Σγουρού, αλλά αποχωρώ οικειοθελώς από την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΧΑΤΖΑΡΑ pic.twitter.com/HWH9inxBrM

— Σπύρος Χατζάρας (@SpyrosXatzaras) October 4, 2023

Σγουρός: «Ηταν αυτονόητο»

«Οι αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στον Σπύρο Χατζάρα μας βρίσκουν απόλυτα και ριζικά αντίθετους και γι’ αυτό τις καταδικάζουμε με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Γι’ αυτό η απόσυρση του Σπύρου Χατζάρα από το ψηφοδέλτιό μας είναι αυτονόητη», ανέφερε στο X o Γιάννης Σγουρός.

Οι αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στον Σπύρο Χατζάρα μας βρίσκουν απόλυτα και ριζικά αντίθετους και γι’ αυτό τις καταδικάζουμε με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο.

Γι’ αυτό η απόσυρση του Σπύρου Χατζάρα από το ψηφοδέλτιό μας είναι αυτονόητη. pic.twitter.com/83p9K9qwJi

— Γιάννης Σγουρός (@sgourosgiannis) October 4, 2023

Ιωακειμίδης: «Θετική εξέλιξη»

«Είναι θετικό ότι μετά την κατακραυγή του δημοκρατικού κόσμου, ο αντισημίτης, φιλοναζιστής Σπύρος Χατζάρας αποσύρθηκε τελικά από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Παραμένει, βέβαια, προβληματικό ότι ο κ. Σγουρός δεν επέδειξε τα ίδια αντανακλαστικά. Είναι, επίσης, απαράδεκτο ότι σε ένα ζήτημα αρχών και αξιών ο κ. Χαρδαλιάς επέλεξε τη σιωπή», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος

Ο κ. Ιωακειμίδης, είχε ζητήσει από τον Γιάννη Σγουρό να αποπέμψει από το ψηφοδέλτιό του, «τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, τον άνθρωπο που έχει επιδοκιμάσει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή από τους Γερμανούς την 1η Μαΐου του 1944».

Παράλληλα η Κουμουνδούρου κάλεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, «να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του. Σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως «προδοσία».

Ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό».

«Ο κ. Χατζάρας ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ»

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, μέσω ανάρτησης του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Θανάση Γλαβίνα,  διαχώρισε τη θέση του από τις απόψεις Χατζάρα, αλλά και από την υποψηφιότητά του.

«Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες». Πρόσθεσε δε, ότι «ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό