20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Γερμανία έγινε «βασιλιάς» του κεμπάπ – «Βγάζω πιο πολλά χρήματα πλέον»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λούκας Ποντόλσκι των 49 γκολ με την Εθνική Γερμανίας και νικητής του Μουντιάλ το 2014 έχει πλουτίσει με 30 μαγαζιά με κεμπάπ, γύρο και ντονέρ.

Ο Λούκας Ποντόλσκι είναι ένας πασίγνωστος ποδοσφαιριστής με τεράστια καριέρα σε Κολωνία, Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ίντερ, μεταξύ άλλων, ωστόσο οι επιδόσεις του με την Εθνική Γερμανίας ήταν αυτές που τον έκαναν πάντα να ξεχωρίζει.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2014 με τα «πάντσερ» και καλύτερος νέος παίκτης στο Μουντιάλ του 2006, μέτρησε 49 γκολ σε 130 συμμετοχές ως διεθνής.

Πλέον, στα 38 του χρόνια ο Λούκας Ποντόλσκι εξακολουθεί να παίζει μπάλα, στην πολωνική Γκούρνικ Ζάμπζε, αλλά πλέον ξεχωρίζει για την επιτυχία των επιχειρήσεών του.

Το 2018 άνοιξε μια αλυσίδα σουβλατζίδικων με κεμπάπ, ντονέρ και γύρο, που ονομάζεται Mangal Doener και τώρα έχει φτάσει να του ανήκουν 30 εστιατόρια σε όλη τη Γερμανία.

Ο Λούκας Ποντόλσκι παραχώρησε συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport», εξηγώντας τα σχέδιά του για το μέλλον.

«Ζω στην Πολωνία, αλλά όποτε επιστρέφω στη Γερμανία, πηγαίνω πάντα στα εστιατόριά μου. Έβαλα το πρόσωπό μου σε αυτό το έργο, επομένως σημαίνει ότι συμμετέχω πλήρως. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα λειτουργούσε τόσο καλά.

Αν θέλετε να πετύχετε σε οποιονδήποτε τομέα στη ζωή, πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας στην πρώτη σειρά. Μπορεί μερικές φορές να βοηθήσω στην κουζίνα, ακόμα κι αν είμαι συνήθως απασχολημένος με email και κλήσεις. Η διαχείριση της επιχείρησης είναι χρονοβόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν η νέα του επιχείρηση είναι πιο κερδοφόρα από τα συμβόλαια που υπέγραψε στο απόγειο της καριέρας του, ο Ποντόλσκι απάντησε: «Λοιπόν, αν κοιτάζαμε τους αριθμούς… ναι, θα μπορούσατε να το πείτε αυτό».

Το συμβόλαιο του 38χρονου άσου με τον Γκούρνικ Ζάμπζε λήγει τον Ιούνιο του 2025, αλλά δεν σκέφτεται να αποσυρθεί σύντομα.

«Γεννήθηκα στην Πολωνία και μετακόμισα στη Γερμανία ως παιδί, αλλά πάντα ονειρευόμουν να επιστρέψω στη γενέτειρά μου. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να υπογράψω για την Γκούρνικ Ζάμπζε, δεν το σκέφτηκα δύο φορές.

Ο κόσμος με αγαπάει, μένω κοντά στο γήπεδο. Είναι ωραίο να είσαι χρήσιμος στο κλαμπ της πόλης σου. Πόσων ετών ήταν ο Τζίτζι Μπουφόν όταν αποσύρθηκε; 45; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι θα συνταξιοδοτηθώ στα 46.

Πέρα από τα αστεία, δεν ξέρω. Το συμβόλαιό μου λήγει το 2025, αλλά θα συνεχιστεί όσο νιώθω καλά. Δεν έχω αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς προς το παρόν, οπότε δεν σκέφτομαι να αποσυρθώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό