18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To pickup της BYD αρχίζει να παίρνει μορφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από λίγες εβδομάδες η BYD ανακοίνωσε επίσημα ότι θα λανσάρει σύντομα στην αγορά ένα ολοκαίνουριο, plug-in υβριδικό pickup. Μερικές ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του λοιπόν, έχουμε στη διάθεση μας κάποιες επιπλέον πληροφορίες με πρώτη και καλύτερη το όνομα του: Shark. Το ντεμπούτο του BYD Shark είναι προγραμματισμένο για την έκθεση του Πεκίνου που ανοίγει τις πύλες του στα τέλη του Απριλίου ενώ η επιπλέον φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ξεκάθαρα ότι το νέο μοντέλο της κινέζικης εταιρίας έχει στόχο την κορυφή της κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που κατοικεί αυτή τη στιγμή εκεί, το Ford Ranger. Είναι σαφές από την πρώτη ματιά ότι το BYD Shark αντλεί επιρροές από τα δημοφιλή μοντέλα της ευρύτερης κατηγορίας των pickup με το εμπρός μέρος για παράδειγμα να θυμίζει πολύ έντονα το Ford F-150 Lightning. Μεγάλα, τετράγωνα φώτα που περικλείονται από LED φώτα ημέρας σε σχήμα “C” τα οποία ενώνονται με μία ενιαία μπάρα που διατρέχει την αιχμή του καπό. Στην κατηγορία των pickups δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργηθεί μία ομοιότητα και η BYD, συνειδητά ή μη, έκανε ακριβώς αυτό.

Η κινέζικη εταιρία έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν το γεγονός ότι το Shark έχει μήκος 5.45 μέτρων και πλάτος 1.97 μέτρων με μεταξόνιο που αγγίζει τα 3.26 μέτρα και αυτό σημαίνει ότι το pickup είναι αισθητά μεγαλύτερο τόσο από το Ford Ranger όσο και από το Toyota Hilux που αμφότερα σταματούν στα 5.35 μέτρα περίπου αλλά δεν φτάνει σε μέγεθος μοντέλα στην κατηγορία των full-size pickups όπως το Ford F-150 που είναι κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10 εκατοστά μεγαλύτερα από το Shark.

Η BYD επιβεβαίωσε επίσης ότι το επερχόμενο μοντέλο της θα βασίζεται στην DMO Super Hybrid Off-Road Platform, χωρίς όμως να παρέχει πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Αυτό που ακούγεται είναι πως το BYD Shark θα κινείται χάρη σε ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή θα είναι η μοναδική έκδοση του ή αν θα είναι απλά η κορυφαία αλλά οι φήμες αναφέρουν πως η ιπποδύναμη του συστήματος θα φτάνει τα 480 άλογα και πως αυτό θα είναι ικανό να προσφέρει αυτονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων της τάξης των 100 χιλιομέτρων και 1.000 χιλιόμετρα συνδυαστικής εμβέλειας. Παράλληλα, το εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο θα χαρίζει στο Shark κορυφαίες δυνατότητες ρυμούλκησης και φόρτωσης αν και θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα ακριβή νούμερα. Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν το BYD Shark θα λανσαριστεί και στην ευρωπαϊκή αγορά όπου τα pickups είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό