21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πάρτι πάρτι στις 9 του Μάρτη» (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια η ΑΕΚ είχε πετύχει μια από τις πιο μεγάλες νίκες της σε βάρος του επί εικοσαετίας δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 1-2 στη Ριζούπολη ήταν ένα γεγονός, από το οποίο όσοι το ζήσαμε, έχουμε πολλά να θυμόμαστε. Κυρίως το νικητήριο γκολ του «ρούκι» Κώστα Κατσουράνη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά όχι μόνο αυτό.

Ήταν μια από τις 14 νίκες που είχε πετύχει η ΑΕΚ στα 15 ματς του δεύτερου γύρου της σεζόν 2002-03, απαλλαγμένη πια από τη φαμίλια Ψωμιάδη ενάμιση μήνα νωρίτερα. Καθ’ οδόν για το απόλυτο ρεκόρ των 12 σερί νικών από την 19η έως και την 30η αγωνιστική εκείνο του πρωταθλήματος, η (προσωρινή έδρα του Ολυμπιακού) Ριζούπολη ήταν ο τέταρτος από τους δώδεκα σταθμούς. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν η πιο φορμαρισμένη στην Ελλάδα, όμως στο τέλος βγήκε 3η, αφού είχε «χάσει» τον πρώτο γύρο λόγω των προβλημάτων της τελευταίας περιόδου της «διακυβέρνησης» Ψωμιάδη.

Η ΑΕΚ υπερείχε από την αρχή και προηγήθηκε με κεφαλιά του Ντέμη Νικολαϊδη (μπροστά στην εξέδρα της ΑΕΚ, στο πέταλο προς τις γραμμές του ΗΣΑΠ) στο 33΄μετά από σέντρα ακριβείας του Βασίλη Μπορμπόκη. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει κάνει και το 0-2, όμως ο Φάνης Κατεργιαννάκης είχε κάνει το μεγαλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό εκείνο το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς. Ειδικά τα δύο τετ α τετ του Ιβιτς που μπορείτε να δείτε στο βίντεο, είναι απίστευτα!Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στο 70′ σε μια από τις λίγες ευκαιρίες των γηπεδούχων, όμως από εκεί και μετά στο γήπεδο υπήρχε μόνο ΑΕΚ! Ο Κατεργιαννάκης συνέχισε να παίζει μόνος του την ΑΕΚ και όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε για την απώλεια μιας μεγάλης νίκης, ειδικά όταν ο Ντέμης έχασε την ευκαιρία του 93′. Κι όμως, ενάμιση λεπτό μετά, με το τελευταίο σουτ του αγώνα από τον Κατσουράνη μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του MVP της ημέρας Βασίλη Μπορμπόκη, η ΑΕΚ έφτασε σε μια τεράστια αλλά και τόσο… φτωχή νίκη.

Στα σημαντικά γεγονότα και της ημέρας ήταν και ο ξυλοδαρμός του τότε προέδρου Γιάννη Γρανίτσα από οπαδούς του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, στις θέσεις των επισήμων. Ολοι τους είδαμε, όλοι τους ξέρουμε, ουδείς εξ αυτών… οχλήθηκε από τις αρχές. Μοναδική τους «τιμωρία» ήταν το γκολ του Κατσουράνη στο τέλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ Κωστένογλου, Κασάπης (82′ Γεωργέας) Λάκης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσιάρτας (60′ Πετκόφ) Ιβιτς (65΄Κρέεκ) Νικολαϊδης

Στις 9 Μαρτίου9/3/47 Αχιλλέας Πάτρας-ΑΕΚ 2-1 (Κύπελλο Ελλάδας -ταπεινωτική ήττα και αποκλεισμός από μια πολύ υποδεέστερη ομάδα)9/3/60 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (Α’ Εθνική -η μεγάλη νίκη με το γκολ του Κώστα Νεστορίδης έδειξε να γέρνει την πλάστιγγα του πρώτου τίτλου της Α’ Εθνικής υπέρ της ΑΕΚ, όμως στο τέλος πανηγύρισαν οι «πράσινοι»)21η 9/3/75 Άρης-AEK 1-1 (Α’ Εθνική -χαμένο πέναλτι του Βάγκνερ στο 1′ και περιπετειώδης ισοφάριση από τον Δέδε στο 75′)9/3/80 ΑΕΚ-Κόρινθος 5-1 (Α’ Εθνική)9/3/83 AEK-Ηρόδοτος 3-1 (Κύπελλο Ελλάδας)9/3/86 AEK-ΠΑΣ Γιάννινα 4-1 (Α’ Εθνική -το τέταρτο γκολ από τον Μαύρο, το τελευταίο του με την ΑΕΚ!)9/3/98 ΑΕΚ-Πανηλειακός 1-2 (Α’ Εθνική -κορυφαίος ο Βασίλης Λάκης που λίγους μήνες αργότερα ήρθε στην ΑΕΚ)9/3/08 ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-4 (Α’ Εθνική)9/3/14 ΑΕΚ-Ηρόδοτος 2-1 (Football League 2)

9/3/2019 AEK – ΠΑΟ 0-0 (Σούπερ Λίγκα – Τραγική εμφάνιση και λευκή ισοπαλία)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό