23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουντουρατζής

Ειδήσεις Ελλάδα

Με απολογισμό 5 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

Το τελευταίο χρυσό μετάλλιο που ολοκλήρωσε την ελληνική παρέλαση από την πρώτη θέση του βάθρου ήρθε από τον Σπύρο Κουντουρατζή, ο οποίος ολοκλήρωσε αήττητος την πορεία του στα 100κ. της ελληνορωμαϊκής στην κατηγορία Α’ (έως 40 ετών). Αυτή η μεγάλη επιτυχία έριξε την αυλαία σε μια απόλυτα πετυχημένη οργανωτικά και αγωνιστικά διοργάνωση.

Η πορεία του Σπύρου Κουντουρατζή στην κορυφή του κόσμου ξεκίνησε από τα προημιτελικά όπου είχε δύσκολη κλήρωση, καθώς απέναντί του είχε τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Ζολτ Ντάικα. Ο 37χρονος Έλληνας παλαιστής επικράτησε με 5-1 του Ούγγρου και τον έστειλε στα ρεπεσάζ. Εξίσου κλειστός αγώνας έγινε και με τον Ουκρανό Ιχόρ Χόλοντνι τον οποίο ο Κουντουρατζής νίκησε με 4-1 για να περάσει στον τελικό.

Ο τίτλος για τον Έλληνα παλαιστή κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την τακτική κόντρα στον «χάλκινο» πέρυσι στο Πλόβντιβ Βαλίντ Σαΐντ από τη Σουηδία. Ο Κουντουρατζής αν και βρέθηκε πίσω με 1-0, ισοφάρισε και ως ο αθλητής που πήρε τελευταίος πόντο, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο.

Στην ίδια κατηγορία, εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Ηλίας Μπούκης στα 100κ. Στον προκριματικό επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Τσινγκίζ Μασαμπίροφ από το Κιργιστάν και προκρίθηκε στα προημιτελικά, αλλά στη συνέχεια έμεινε εκτός ημιτελικού στις λεπτομέρειες καθώς ηττήθηκε με 5-3 από τον Σουηδό Βαλίντ Σαΐντ, που έφτασε στον τελικό με τον Κουντουρατζή.

Ο Μπούκης είχε άλλη μια ευκαιρία να βρεθεί στο βάθρο, όμως στον αγώνα με τον Νικολάι Τρίσιν (ανεξάρτητος) ηττήθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που νίκησε ο Κουντουρατζής. Προηγήθηκε 1-0, αλλά ο Τρίσιν ισοφάρισε και ως ο αθλητής που πήρε τον τελευταίο πόντο κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα, στα 62 κιλά ο Δημήτρης Μπεχλιούλης στον πρώτο αγώνα του στον Β’ όμιλο έχασε με πτώση από τον Σέρβο Σάμποϊτς Φούτο και στον δεύτερο με τεχνική υπεροχή από τον Ιταλό Νίκολα Καραντόνα.

Στον προκριματικό των 88κ. ο Ηρακλής Σιαμίδης δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με πτώση από τον Βούλγαρο Πλάμεν Λιουμπομίροφ Πάλεφ. Ο Έλληνας παλαιστής είχε άλλη μια ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ, αλλά έχασε με τεχνική υπεροχή από τον Σουηδό Νιλς Γιούρεν και έμεινε εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

Με υπερπροσπάθεια και μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μισό του αγώνα στα προημιτελικά των 130κ. ο Κωνσταντίνος Παγώνης άγγιξε μια μεγάλη ανατροπή. Αν και βρέθηκε πίσω με 7-0 και οριακά από τον αποκλεισμό μέσω τεχνικής υπεροχής από τον Βούλγαρο Χρίστο Ιβάνοφ Γκεοργκίεφ, ο Έλληνας παλαιστής αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 7-6. Ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας.

Η συνολική συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων

Ελευθέρα

Στην κατηγορία Α’ η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση με 43 βαθμούς ανάμεσα σε 23 χώρες, μένοντας πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που συγκέντρωσαν 73 και από την Ιαπωνία που μάζεψε 44. Τους 25 έδωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος με την 1η θέση στα 130 κιλά, ενώ 10 πήρε ο Ηλίας Μπούκης που πήρε την 5η θέση στα 100 κιλά. Από 4 έδωσαν οι Ευθύμης Τσερέπας (70κ.) και Σάββας Καρυπίδης (88κ.) που πλασαρίστηκαν στην 9η θέση.

Στην κατηγορία Β’ η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 14 θέση με 11 βαθμούς ανάμεσα σε 23 χώρες. Τους 9 βαθμούς έδωσε ο Σπύρος Κουρσάρης με την 9η θέση στα 130 κιλά και τους 2 ο Αμίρ Αλλάχ Γκολιπούρ με την 10η θέση στα 78 κιλά. Την πρώτη θέση πήρε το Καζακστάν με 69 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 65 και το Κιργιστάν με 43.

Στην κατηγορία Γ’ η ελληνική αποστολή συγκέντρωσε 48 βαθμούς και ισοβάθμησε με την Τουρκία στην 4η θέση ανάμεσα σε 25 χώρες. Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 66 βαθμούς, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν το Ιράν με 65 και η Μογγολία με 50. Ο Εμζάριος Μπεντινίδης με το χρυσό μετάλλιο στα 88 κιλά χάρισε στην Ελλάδα 25 βαθμούς, ενώ στην ίδια κατηγορία κιλών ο Χρήστος Τορτοπίδης ήταν 7ος και ο Παύλος Κορωνίδης 15ος. Ο Ανδρέας Κλειούσης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 78 κιλά έδωσε στη χώρα μας 15 βαθμούς, ενώ ακόμα 8 προσέφερε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με την 7η θέση στα 130 κιλά. Στην ίδια κατηγορία ο Απόστολος Στάμος ήταν 10ος.

Στην κατηγορία Ε’ η Ελλάδα με 10 βαθμούς πήρε την 15η θέση ανάμεσα σε 25 χώρες. Τους βαθμούς έδωσε ο Δημήτρης Αθανασιάδης με την 5η θέση στα 88 κιλά. Την πρώτη θέση πήραν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 95 βαθμούς, ενώ ακολούθησε το Ιράν με 75 και η Γερμανία με 55.

Ελληνορωμαϊκή

Στην κατηγορία Α’ η Ελλάδα πήρε την 5η θέση με 44 βαθμούς ανάμεσα σε 21 χώρες. Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 72 και ακολούθησαν η Βουλγαρία με 50 μαζί με την Ουγγαρία που συγκέντρωσε επίσης 50. Στα 100 κιλά ο Σπύρος Κουντουρατζής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έδωσε 25 βαθμούς στην Ελλάδα, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Ηλίας Μπούκης πλασαρίστηκε στην 5η θέση. Ο Δημήτρης Μπεχλιούλης στα 62 κιλά έδωσε 9 βαθμούς με την 6η θέση που πήρε, στα 130 κιλά ο Κωνσταντίνος Παγώνης με την 7η θέση χάρισε 8 βαθμούς, ενώ ακόμα 2 έφερε ο Ηρακλής Σιαμίδης που κατετάγη 10ος στα 88 κιλά.

Στην κατηγορία Β’ η ελληνική αποστολή πήρε την 22η θέση ανάμεσα σε 26 χώρες με 2 βαθμούς που κέρδισε ο Ευθύμης Παπαγεωργίου με την 10η θέση στα 78 κιλά. Στα 88 κιλά ο Νίκος Σπυριδάκης πήρε την 11η θέση, ενώ 12ος ήταν ο αδερφός του Γιάννης. Στην 18η θέση έμεινε ο Βασίλης Καλούμενος. Πρώτο ήρθε το Καζακστάν με 80 βαθμούς και την τριάδα συμπλήρωσαν η Σουηδία με 77 και η Βουλγαρία με 50.

Στην κατηγορία Γ’ η Ελλάδα μοιράστηκε την 6η θέση ανάμεσα σε 24 χώρες με τις Γεωργία και Σουηδία έχοντας συγκομιδή 25 βαθμών. Αυτοί ήρθαν από το χρυσό του Εμζάριου Μπεντινίδη στα 88 κιλά, ενώ το αργυρό μετάλλιο του Βασίλη Μπατάλα και το χάλκινο του Χρήστου Τορτοπίδη δεν έδωσαν πόντους, καθώς μόνο ένας αθλητής από κάθε χώρα παίρνει βαθμούς. Στην ίδια κατηγορία ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου πλασαρίστηκε στην 8η θέση και ο Νίκος Χριστόπουλος στην 9η. Στην πρώτη θέση εδραιώθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 69 βαθμούς και ακολούθησαν η Πολωνία με 40 και η Ουγγαρία με 39.

Στην κατηγορία Δ’ η αποστολή της Ελλάδας με 25 βαθμούς πλασαρίστηκε στην 10η θέση ανάμεσα σε 27 χώρες. Οι βαθμοί ήρθαν από το χρυσό μετάλλιο του Βασίλη Μπούκη στα 70 κιλά, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Δημήτρης Κεφαλίδης κατετάγη 15ος. Στην κορυφή βρέθηκε το Ιράν με 80 βαθμούς, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν η Ουγγαρία με 60 και το Καζακστάν με 55.

Τέλος στην κατηγορία Ε’ η Ελλάδα πήρε 20 βαθμούς και την 10η θέση μαζί με τη Νορβηγία ανάμεσα σε 20 χώρες. Οι πόντοι ήρθαν με το ασημένιο μετάλλιο του Γιάννη Αθανασιάδη στα 78 κιλά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 78 βαθμούς, η Σουηδία με 60 και η Ουγγαρία με 51 συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό