20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

F1 – «Ζαλίζουν» οι μισθοί των οδηγών, Φερστάπεν και Χάμιλτον οι πιο καλοπληρωμένοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι οδηγοί της Formula 1 αμείβονται πλουσιοπάροχα για να ρισκάρουν τη ζωή τους σε ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα και κάθε χρόνο το πορτοφόλι τους γίνεται ολοένα και πιο «παχύ».

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τους μισθούς των οδηγών της Formula 1 να αυξάνονται κατακόρυφα. Η δημοφιλία του σπορ και τα έσοδα των ομάδων έχουν οδηγήσει σε συμβόλαια που ακόμη και στην αρχή της χιλιετίας ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Οι οδηγοί επιθυμούν παχυλούς μισθούς πλέον για τις υπηρεσίες τους και όσα περισσότερα μηδενικά τους προσφέρονται, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς. Είναι πλέον και θέμα πρεστίζ διότι όσο μεγαλύτερος ο μισθός τόσο μεγαλύτερη και η απήχηση στα social media.

Just seven days until we get to do this for real… and with TWENTY cars 😍#BahrainGP #F1 pic.twitter.com/rOxpyxTxMZ

— Formula 1 (@F1) February 24, 2024

Ποιος είναι όμως ο πρωταθλητής στους μισθούς για το 2024; Σύμφωνα με το racingnews365, o Μαξ Φερστάπεν παίρνει κι εδώ την πρωτιά και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον. Το εν λόγω δημοσίευμα ξεκαθαρίζει πως πρόκειται αυστηρά για το ποσό που λαμβάνουν από τις ομάδες και μόνο και δεν περιλαμβάνονται μπόνους ή αμοιβές από χορηγούς.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing λαμβάνει ετησίως 55 εκατομμύρια ευρώ, 10 εκατομμύρια περισσότερα από τον Βρετανό της Mercedes-AMG. Τρίτος στη λίστα είναι ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari με απολαβές της τάξης των 34 εκατομμυρίων ευρώ.

Meanwhile, earlier today…

Lewis Hamilton practices race mode 💪#F1Testing #F1 pic.twitter.com/86kV1c3Y5Y

— Formula 1 (@F1) February 23, 2024

Στις 5 πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης οι Λάντο Νόρις και Τζορτζ Ράσελ, οι οποίοι χάρη στα νέα τους συμβόλαια ξεπέρασαν τον Φερνάντο Αλόνσο. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δύο οδηγοί στον «πάτο» της λίστας λαμβάνουν από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Δείτε παρακάτω τη λίστα μισθών των οδηγών της Formula 1 σε ευρώ για το 2024.

Μαξ Φερστάπεν 55 εκατ.Λιούις Χάμιλτον 45 εκατ.Σαρλ Λεκλέρ 34 εκατ.Λάντο Νόρις 20 εκατ.Τζορτζ Ράσελ 18 εκατ.Φερνάντο Αλόνσο 18 εκατ.Σέρχιο Πέρεζ 14 εκατ.Κάρλος Σάινθ 12 εκατ.Βάλτερι Μπότας 10 εκατ.Ντάνιελ Ρικάρντο 7 εκατ.Έστεμπαν Οκόν 6 εκατ.Πιέρ Γκασλί 6 εκατ.Όσκαρ Πιάστρι 6 εκατ.Κέβιν Μάγκνουσεν 5 εκατ.Άλεξ Άλμπον 3 εκατ.Λανς Στρολ 3 εκατ.Νίκο Χούλκενμπεργκ 2 εκατ.Γκουάνγιου Ζου 2 εκατ.Γιούκι Τσουνόντα 1 εκατ.Λόγκαν Σάρτζεντ 1 εκατ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό