18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα Τουρκοκυπρίων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη σκληρή γραμμή της στο Κυπριακό συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ζέκι Ακτούρκ, δήλωσε στην ενημέρωση συντακτών ότι η Άγκυρα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα, όπως τα χαρακτήρισε, δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων καλώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά να στραφεί στη λογική της λύση που συνάδει με την τρέχουσα πραγματικότητα.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, συνεχίζουν να υπηρετούν με επιτυχία στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία και πολλές άλλες γεωγραφίες, κυρίως στην Κύπρο, και να συνεισφέρουν σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στην Κύπρο, που είναι το εθνικό μας ζήτημα και όπου είμαστε παρόντες για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας και ότι η επιβεβαίωση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς τους καθεστώτος, που είναι τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, είναι σημαντική για εμάς.

Καλούμε τα μέρη να κινηθούν προς μια εύλογη και λογική λύση που να συνάδει με την ιστορική και τρέχουσα πραγματικότητα, αντί για παρωχημένες, κατεστημένες και προκλητικές συζητήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, επιμένοντας στην λύση των δύο κρατών.

Ενώ για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη θεωρία περί Γαλάζιας Πατρίδας σημειώνοντας ότι «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει καθοριστικά και με αποφασιστικότητα.

-Από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας,

-Από την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη ‘Γαλάζια’ και την ‘Πατρίδα των Αιθέρων’ μας, μέχρι τη συμβολή στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό