14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νομική αντεπίθεση των νοσοκομειακων γιατρών για τα απογευματινά χειρουργεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη νομική οδό ακολουθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί που αντιδρούν στα απογευματινά – επί πληρωμή – χειρουργεία προκειμένου να προσβάλλουν την ΚΥΑ 5/2/24.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπανικολάου, η ΟΕΝΓΕ κατέθεσε εξώδικο για τα απογευματινά χειρουργεία.

Σε αυτό τονίζεται ότι η υλοποίηση απογευματινών ιατρείων προϋποθέτει την έκδοση σχετική απόφασης από τον διοικητή κάθε νοσοκομείου μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής Χειρουργείου που καθορίζει τους τομείς και τα τμήματα που είναι δυνατή η λειτουργία της διαδικασίας διενέργειας επεμβάσεων.

Υπογραμμίζεται δε ότι η πραγματοποίηση επεμβάσεων δεν μπορεί να είναι υπόθεση μεταξύ χειρουργού και ασθενή ενώ ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν στο εξώδικό ότι θα προσφύγουν σε ένδικα μέρα αν παρακαμφθεί η Επιτροπή Χειρουργείου και υποκατασταθεί από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας καθ΄ςω η παράβαση καθήκοντος είναι ποινικό αδίκημα.

Εξάλλου η ΟΕΝΓΕ σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους συντάσσει και νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24 περί «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων.

Η ΟΕΝΓΕ επίσης ενημερώνει πως με παρόμοιο τρόπο θα παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις που παραβιάζεται ή έχει ήδη παραβιαστεί ακόμα και η σχετική ΚΥΑ (πχ παράκαμψη της επιτροπής χειρουργείου, παράκαμψη του Διευθυντή Χειρουργικού τομέα σε κάθε νοσοκομείο, παράκαμψη των Επιστημονικών Υπευθύνων των χειρουργικών τμημάτων, ασθενείς εκτός λίστας κλπ.).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό