14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι να κάνεις άμεσα αν νομίζεις ό,τι σου κλέβουν το WiFi

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις κι αυτούς που γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης στο δίκτυο σου

Αν έχεις την εντύπωση ό,τι το ίντερνετ σου είναι αργό επειδή μπορεί να χρησιμοποιεί κι άλλος το WiFi σου, τότε απλώς άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi στο δρομολογητή (router).

Βέβαια, αυτό θα αποσυνδέσει βίαια όλες τις συσκευές από το δίκτυο σου. Θα πρέπει να επανασυνδεθείς στο δίκτυο Wi-Fi, εισάγοντας τον νέο κωδικό πρόσβασης σε όλες τις συσκευές σου. Το θέμα όμως είναι ό,τι όποιος δεν έχει τον νέο σου κωδικό πρόσβασης, δεν θα μπορεί να συνδεθεί.

Για να αλλάξετε τον κωδικό, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του δρομολογητή σας. Όταν συνδεθείτε, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του δικτύου Wi-Fi, ακόμα και αν ήδη βρίσκεστε μέσα σε αυτό. Ακόμα κι αν βάλετε στην μαύρη λίστα του δρομολογητή σας μια συσκευή προκειμένου αυτή να μην μπορεί να συνδεθεί ξανά, αν έχει τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi θα μπορούσε να συνδεθεί με μια νέα συσκευή. Και, ακόμη και αν δεν θυμάται τον κωδικό πρόσβασης, υπάρχουν τρόποι για την ανάκτηση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης Wi-Fi.

Η διαδικασία γίνεται συνήθως μέσω ενός browser. Όταν συνδεθείτε, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του δικτύου Wi-Fi.

Ο τρόπος σύνδεσης στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας καθώς και το μενού για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, διαφέρει σε κάθε μάρκα και μοντέλο router. Και για να βρείτε πως θα συνδεθείτε στο δικό σας router το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τις επίσημες οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό