22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα από τη νεροποντή στη Θεσσαλονίκη – Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, δέχτηκε σε μία ώρα η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Πυροσβεστικής, η νεροποντή ήταν εντονότερη στην περιοχή της Ευκαρπίας, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να δεχτεί 30 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, από τις 18.50 έως τις 20.00. Πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταβούν επιτόπου σε δέκα συμβάντα, αλλά στα οκτώ διαπιστώθηκε ότι η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή και δεν χρειαζόταν παρέμβαση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 19.00, η βροχόπτωση προκάλεσε πρόβλημα και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ευκαρπίας, όπου λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα ήταν δύσκολη η διέλευση των οχημάτων. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν ήταν, κατά τις ίδιες πηγές, σημαντικό και δεν διήρκεσε πολλή ώρα.

Προβλήματα σημειώθηκαν ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Πεύκα και Φίλυρο, αλλά και στη Σταυρούπολη και την Πολίχνη. Βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα σε κάποια περιοχή, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία. Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να συνθέσουν το σκηνικό του καιρού και κατά τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Βόρεια Αττική: 50 χιλιοστά βροχής σε 2 ώρες

Αξιόλογη ποσότητα βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα έπεσε κατά τόπους σήμερα Κυριακή, 11 Ιουνίου, καθώς σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες.

Στα βόρεια τμήματα της Αττικής σημειώθηκαν αξιόλογες καταιγίδες. Στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Πάρνηθα καταγράφηκαν 51 χιλιοστά βροχής σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία σήμερα και αύριο είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Βροχερός ο καιρός και αύριο, Δευτέρα

Αύριο, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου,στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου,στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου,στη Θεσσαλία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου,στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου,στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος γενικά καιρός. Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό