19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Θρυλική» νίκη και κούπα για τον Ολυμπιακό, υπέταξε 3-0 τη μεγάλη Μίλαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είναι όνειρο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης. Η Κ19 των Πειραιωτών, αντιμετώπισε τη Μίλαν στον μεγάλο τελικό του Youth League, το αντίστοιχο Champions League νέων και με ένα μαγικό εφτάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο (από το 59′ μέχρι το 66′) έστειλαν την μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα και με 3-0 κατέκτησαν το τρόπαιο.

Πρώτη φορά που ελληνική ομάδα φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης σε κάποια ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αυτά τα παιδιά, τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, το άξιζαν με το παραπάνω και έγραψαν «χρυσή» ιστορία για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είχε μπει φουλ επιθετικά και στο 3′ είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Πνευμονίδης βρέθηκε μόνος του σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε με το αριστερό, ωστόσο ο Ραβέιρ απέκρουσε και κράτησε το 0-0 για τη Μίλαν. Οι Πειραιώτες δεν στάθηκαν εκεί, καθώς ο Παπακανέλος πάτησε περιοχή στο 9′, σούταρε από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι.

Στο 38′ ο Μπακούλας έχασε τεράστια ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έκανε τρομερή επίθεση, ο Μπακούλας έδωσε στον Κουτσογούλας, εκείνος τη γύρισε στον συμπαίκτη του και από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Μίλαν είχε κάποιες προωθήσεις στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», αλλά με μπροστάρη τον Κουτσίδη που μάρκαρε εξαιρετικά τον Καμάρντα, η εστία του Ολυμπιακού δεν είχε απειληθεί σοβαρά στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη μεγάλη φάση της Μίλαν ήταν στο 52′. Ο Σκότι έκανε δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Σίνα απέκρουσε εντυπωσιακά, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο νεαρός τερματοφύλακας.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν και η… τυχερή. Ο Κωστούλας πήρε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε χέρι και οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι. Ο Μουζακίτης ανέλαβε την εκτέλεση και στο 59′ ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ την ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε σε αυτό το γκολ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπακούλας έδωσε πάσα στον Παπακανέλο, εκείνος έκανε μία «μαγική» ενέργεια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Το σύνολο του Συλαϊδόπουλου ωστόσο, δεν έδειχνε διατεθειμένο να σταματήσει εκεί. 

Στο 66′, ο Μπακούλας, έβαλε το γκολ της χρονιάς. Υποδειγματική επίθεση από τους παίκτες του Ολυμπιακού, έγινε η σέντρα από τα δεξιά και ο νεαρός μέσος με ανάποδο ψαλίδι μετά την ασίστ του Κουτσογούλα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μίλαν πίεσε για ένα γκολ, αλλά ο Σίνα απέδειξε το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι. «Μαγικές» αποκρούσεις ο νεαρός πορτιέρο, ο οποίος κράτησε το μηδέν και έτσι ο Ολυμπιακός με νίκη 3-0 πήρε τη νίκη και την πρωτιά στην Ευρώπη. Μία ιστορική και «μαγική» βραδιά.

Ολυμπιακός (Συλαϊδόπουλος, 3-4-3): Σίνα – Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές – Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης – Παπακανέλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας

Μίλαν (Αμπάτε, 4-3-3): Ραβέιρ – Μάνι, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεσάγκι – Στάλμαχ, Μαλάσπινα, Τζερόλι – Σκότι, Σια, Κάμαρντα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό