14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μόνο ο Ολυμπιακός τέτοια μπάλα, μόνο ο Δανός που έφερε ο Μπένετ τέτοιο αίσχος | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το ντέρμπι των αιώνιων με το δικό του τρόπο.

Αντί προλόγου: Χαφ σαν τον Χουάνγκ έχουμε χρόνια να δούμε στην Ελλάδα. Το επιβεβαιώνουμε πλέον σε κάθε παιχνίδι. Αυτός ο παίκτης είναι ορχήστρα και μεγάλη τύχη του Ολυμπιακού η παρουσία του. Κι ας πούμε ένα μπράβο στο κλαμπ, που τον «ανακάλυψε» και τον έφερε.

Ο ένας ήταν ο υποτίθεται παρηκμασμένος πρωταθλητής, που είχε χάσει κι από ΠΑΟΚ κι από Άρη. Ο άλλος ήταν ο υποτίθεται υποψήφιος νέος πρωταθλητής, 10 βαθμούς μπροστά, που είχε κερδίσει και ΠΑΟΚ και Άρη και ΠΑΟΚ.

Τι είδαμε εν τέλει; Τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στα 60 λεπτά, να φτάνει κοντά στο γκολ σε, μετρημένες, 10 (!!!) περιπτώσεις, να το πετυχαίνει έστω στην 10η (!) και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο 103’ με ένα πέναλτι-δώρο από τη διαιτητική ομάδα, έχοντας νωρίτερα, σε όλο τον αγώνα απειλήσει μόλις δυο-τρεις φορές τον Πασχαλάκη, συν δύο γκολ από καλές επιθέσεις, αλλά ξεκάθαρα οφσάιντ-κι από τους επόπτες κι από τον VAR.

Και όλα αυτά με το Δανό διαιτητή να παίζει συνεχώς έδρα, ειδικά δε με το πρώτο 30λεπτο να πρέπει να μπει σε εγχειρίδιο «διαιτητικού χειρουργείου με αναισθητικό», αφού έδινε ασταμάτητα φάουλ υπέρ του ΠΑΟ σπρώχνοντας τον προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά και μη δίνοντας το παραμικρό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, σταματώντας έτσι επιθέσεις του εν τη γενέσει τους και δημιουργώντας έτσι συνθήκες ευνοϊκές για τους γηπεδούχους, κάτι που δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο γιατί υπήρχε τέτοια διαφορά κλάσης χθες ανάμεσα στους δύο αντιπάλους και δεν προέκυψε καμία απολύτως ευκαιρία για τους πράσινους σε αυτό το διάστημα.

Ευτυχώς, αλλά και δυστυχώς δικαιώθηκα σε όλα όσα έγραψα πριν το παιχνίδι. Και ως προς το ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν χάνει από τον ΠΑΟ όταν αυτός είναι το φαβορί, πρώτος στη βαθμολογία κλπ…

…Και ως προς το ότι μέσα στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός τα καλύτερα αποτελέσματα τα φέρνει τέτοια εποχή!!!…Αλλά και ως προς το ότι ο Δανός διαιτητής που έφερε ο Μπένετ είναι μέγας εδράκιας…

Λάθεψα μόνο για το που θα έφτανε η διαιτητική ομάδα από τη Δανία. Δεν περίμενα να φτάσει στα όρια του αίσχους.

Διότι ακόμη και τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων δεν υπάρχουν! Το παιχνίδι διακόπηκε τέσσερις φορές για αλλαγές, άρα δύο λεπτά καθυστερήσεων, και διακόπηκε και μία φορά για δύο λεπτά λόγω του τραυματισμού του άτυχου Παλάσιος-παρεμπιπτόντως έπαιξε ρόλο η αποχώρηση του στην εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς έως τότε ήταν ο μοναδικός επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟ. Πώς τώρα τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων έγιναν έξι το ξέρει μόνο ο Δανός…εφευρέτης του χρόνου, ο οποίος εκτός όλων των άλλων δεν σφύριξε καν τη λήξη στο 96’ με την μπάλα κοντά στην περιοχή του Μπρινιόλι, αλλά άφησε τον ΠΑΟ να εκδηλώσει κι άλλη επίθεση!

Βεβαίως, σωστό είναι και το ότι δεν θα γινόταν τίποτα εάν ο Άβιλα δεν έδινε δικαίωμα στη διεκδίκηση με τον Ιωαννίδη κι άφηνε απλά την μπάλα να πάει προς το κόρνερ, έστω υπό τον έλεγχο του αντιπάλου του. Είναι αλήθεια αυτό, πήρε μία πολύ λάθος απόφαση ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Μόνο που τα λάθη στο ποδόσφαιρο γίνονται. Υπάρχει κι η κόπωση από την υπερπροσπάθεια 96 λεπτών (θυμηθείτε τις κούρσες που έκανε και τις ευκαιρίες που έφτιαξε, και ασφαλώς το γκολ…). Κι ο έτερος ακραίος μπακ, ο Ρέαμπτσιουκ στο 80’ έκανε μία λάθος πάσα και χάρη στην επέμβαση-καμικάζι του Σωκράτη δεν έγινε το 1-0 στη μοναδική καθαρή ευκαιρία του ΠΑΟ στο παιχνίδι.

Αυτό που δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο είναι να έρχεται ένας ξένος διαιτητής να σφυρίζει σε ελληνικό ντέρμπι και να παίζει φουλ έδρα για 30 λεπτά, να «ηρεμεί» λίγο τα σφυρίγματα του βλέποντας τον Ολυμπιακό να είναι καταφανώς καλύτερος και να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και με το που γίνεται το 0-1 να ξανακάνει τα ίδια και να σπρώχνει πάλι τον ΠΑΟ προς την περιοχή του Πασχαλάκη στα τελευταία λεπτά με υποδείξεις φάουλ. Για να φτάσουμε στο κωμικό τα φάουλ να είναι 13-21 σε ένα παιχνίδι με τελικές 6-14!!!

Υπεύθυνος περισσότερο κι από τους Δανούς, όμως, είναι ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, που έφερε για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι ένα τέτοιο διαιτητή, που εδώ και χρόνια, στα 42 του, το μοναδικό παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο τον έχει βάλει η ΟΥΕΦΑ είναι το Σκούπι Αλβανίας-Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε προκριματικό γύρο του Ιουλίου. Πραγματικά χωρίς σχόλια.

Τέλος πάντων, με αυτή την ΕΠΟ και αυτόν τον αρχιδιαιτητή, δεν νομίζω ότι θα βρούμε ποτέ άκρη, όσο η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της». Ας σταθούμε λοιπόν περισσότερο στην πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό από τον ερχομό του Μίτσελ-και την οποία εγώ είχα καταγράψει από την ήττα από τον ΠΑΟΚ όταν όλοι γκρίνιαζαν και τα είχαν με τον Ισπανό.

Το ποδόσφαιρο που είδαμε χθες από τον Ολυμπιακό δεν το έχουμε δει την τελευταία διετία στην Ελλάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο, δηλαδή ντέρμπι. Με φάσεις να έρχονται με κάθε τρόπο: πλαγιοκόπηση από τον μπακ, κλέψιμο μπάλας, μακρινά σουτ, έξυπνες πάσες με κάθετο ποδόσφαιρο, συνεργασίες «ένα-δύο», στατικές φάσεις. πραγματικά με κάθε τρόπο δημιουργούσε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, που ήταν τόσο καλός «όσο ποτέ» σε μία τόσο πραγματικά πολύ καυτή έδρα όπως ήταν χθες από τους οπαδούς του ΠΑΟ Λεωφόρος.

Το δε κυριότερο είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι μεμονωμένο, αλλά ως μία συνέχεια της εμφάνισης μέσα στην Φράιμπουργκ (1-1) κι εκείνης μέσα στην Γκαραμπάγκ (0-0). Αλλά ακόμη και στις ήττες από τον ΠΑΟΚ (1-2) κι από την Γκαραμπάγκ (0-3) ο Ολυμπιακός μας έδειχνε ότι έφτιαχνε ως ομάδα. Τώρα δε που οι βασικοί ήταν ξεκούραστοι, γιατί μεσοβδόμαδα έβαλε 11 άλλους παίκτες στιο ευρωπαϊκό ματς, φάνηκε τι μπορεί να σώσει η ομάδα.

Ο Μίτσελ και το επιτελείο του κάνουν δουλειά, που αποτυπώνεται μέσα στο χορτάρι, με την αξιοποίηση της ποιότητας που έχει το ρόστερ. Κι εκεί ακριβώς πρέπει να επενδύσει ο Ολυμπιακός. Στο να συνεχίσει να δουλεύει η ομάδα έτσι και να βελτιώνεται. Τα αποτελέσματα δεν μπορεί να έρθουν όσο ο Ολυμπιακός παίζει καλά.

Ακόμη και με τις αισχρές διαιτησίες που βλέπουμε από τη νέα ΚΕΔ της ΕΠΟ…

Άσχετο: Εδώ κι ένα χρόνο, από το Σεπτέμβριο του 2021 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας δεν έχει ορίσει τον Κέλετ να σφυρίξει σε ντέρμπι. Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος τα παίζουν ο Κριστόφερσεν, ο Κρογκ, ο Ντόγκμπιεργκ κ.α. Ο δε Σούντμπεργκ, που ήρθε ως VAR στο ντέρμπι των αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ένας νεαρός διαιτητής που έχει παίξει ένα διεθνές παιχνίδι στην καριέρα του, το Πούσκας-Βιτόρια 0-0 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το δίδυμο έφερε η ΚΕΔ της ΕΠΟ να απονείμει δικαιοσύνη στο μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό