21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποτελεί τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

«Πρεμιέρα» σήμερα για τη μετοχή του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο, σε ένα κλίμα έντονα εορταστικό. Σε αυτό το κλίμα, κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, η μετοχή του Ελ. Βενιζέλος άνοιξε στα 9,4 ευρώ και κινήθηκε έως τα 9,56 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο έως 16,5%. Η αρχική τιμή διάθεσης ανά μετοχή ήταν τα 8,20 ευρώ.

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου χτύπησε το καμπανάκι για την εισαγωγή των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο ελληνικό χρηματιστήριο παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, του CEO του Ελ. Βενιζέλος, Γιάννη Παράσχη, του CEO του Χ.Α. Γιάννου Κοντόπουλου, της κ. Ελμίνας Κοπελούζου και άλλων εκπροσώπων.

«Η στιγμή για την οποία δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα έφτασε. Από σήμερα οι μετοχές του ΔΑΑ βρίσκονται στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και μαζί με αυτές ολοκληρώνεται μια Δημόσια Προσφορά-ορόσημο για την ελληνική αγορά. Ευχαριστώ θερμά όλους εκείνους οι οποίοι εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία καθώς και την επενδυτική κοινότητα για την εντυπωσιακή της συμμετοχή και την ισχυρή εμπιστοσύνη στην εταιρεία και τα αναπτυξιακά μας σχέδια», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Παράσχης, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO του ΔΑΑ.

Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών του ΔΑΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (από πλευράς συνολικών εσόδων) στην Ελλάδα τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια, και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., τη χώρα και την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Η πρόσφατη δημόσια εγγραφή προσέλκυσε προσφορές που ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 12 φορές. Τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς ανήλθαν σε 784,7 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό