22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Μαξίμοβιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε τη “βόμβα” του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, με τον Σέρβο διεθνή να ανακοινώνεται από το τριφύλλι μέχρι το 2027.

Η μεταγραφή του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2024 -που είχε “κλειδώσει” επί της ουσίας απ’ το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου- επισημοποιήθηκε απ’ το “τριφύλλι” το πρωί της Πέμπτης (21/3), με την ανακοίνωση της απόκτησης του διεθνούς Σέρβου μέσου απ’ την πράσινη ΠΑΕ.

Με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, τον οποίο δεν συνηθίζουν οι πράσινοι, αλλά δείχνει και την σπουδαιότητα της μεταγραφικής κίνησης (καθώς και το πόσο έχει εξελίξει το κλαμπ τους τελευταίους μήνες την επαφή του με τα social media), ο Παναθηναϊκός ανέβασε πρώτα στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Instagram ένα teaser στο οποίο έγραφε “μαντέψτε ποιος είναι εδώ” (“guess who is here”) δείχνοντας έναν άνδρα να περπατάει στο προπονητικό κέντρο “Γ. Καλαφάτης” χωρίς να δείχνει το πρόσωπό του.

Η αλληλεπίδραση ήταν τεράστια και μέσα σε πολύ λίγα λεπτά ακολούθησαν δεκάδες μηνύματα και χιλιάδες likes από τους φίλους της ομάδας που είχαν ξεχωρίσει τη φιγούρα του Σέρβου άσου.

Και λίγη ώρα αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση, με τον Παναθηναϊκό να ανακοινώνει την συμφωνία του με τον Μαξίμοβιτς με ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας τους την 1η Ιουλίου, όταν πλέον θα είναι και τυπικά ελεύθερος από την ισπανική Χετάφε.

Το συμβόλαιο του Μαξίμοβιτς θα έχει τριετή διάρκεια, ενώ υπάρχει και οψιόν για άλλο ένα έτος (σεζόν 2027/28), με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ. Ο Σέρβος μέσος αναμένεται να πάρει μέρος με την Εθνική του ομάδα στο Euro 2024 της Γερμανίας και θα ενταχθεί στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

“Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς! Ο Σέρβος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας μας το προσεχές καλοκαίρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την ισπανική Χετάφε.

Ο Μαξίμοβιτς γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1995 στη Μπάνια Κοβιλιάτσα της Σερβίας. Από τα εφηβικά χρόνια εντάχθηκε στην ακαδημία του Ερυθρού Αστέρα. Μετά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19, όπου και κατέκτησε με τη Σερβία το τρόπαιο, τον απέκτησε η Ντομζάλε της Σλοβενίας.

Την άνοιξη του 2015 αποκτήθηκε από την κορυφαία ομάδα του Καζακστάν, την Αστάνα, κάνοντας απόσβεση από τους πρώτους μήνες, καθώς ένα δικό του γκολ στην Κύπρο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, χάρισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League στην ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της! Εκείνο το καλοκαίρι θα μείνει αξέχαστο στον Μαξίμοβιτς, αφού με την εθνική Σερβίας Κ20 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, σκοράροντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στην παράταση του τελικού κόντρα στη Βραζιλία!

Προτού μετακομίσει τον Ιούνιο του 2017 στη Βαλένθια, πρόλαβε να κατακτήσει στην Αστάνα δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. Στις «νυχτερίδες», όμως, δεν μπόρεσε να καθιερωθεί κι ένα χρόνο μετά βρήκε το ποδοσφαιρικό σπίτι του στη Χετάφε. Εκεί, όχι απλά πήρε τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του, αλλά έγινε σημείο αναφοράς για το σύλλογο της Μαδρίτης. Στη Χετάφε αγωνίστηκε σε περισσότερα από 200 παιχνίδια, ολοκληρώνοντας το Μάιο τη θητεία του εκεί, προκειμένου να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό.

Χρίστηκε διεθνής στην εθνική Σερβίας σε ηλικία 21 ετών, είναι ενεργό μέλος της, έχοντας ήδη καταγράψει 48 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και τους τρεις αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Καλωσορίζουμε τον Νεμάνια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό