22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άνθρωποι μολύνθηκαν από τα νερά μετά τις πλημμύρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφάνισε συμπτώματα που συνδέονται με μολυσμένο νερό ύστερα από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επηρεάστηκαν ή τι είδους θεραπεία έλαβαν.

Έχει υπάρξει «πολύ περιορισμένος αριθμός περιπτώσεων που εμφάνισαν κάποια συμπτώματα που δείχνουν ότι επηρεάστηκαν από το ακάθαρτο νερό», και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε το υπουργείο. Δεν διευκρίνισε με τι ακριβώς είχε μολυνθεί το νερό.

Ασυνήθιστες πλημμύρες

Οι πρωτοφανείς πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βύθισαν το Ντουμπάι και άλλες περιοχές. Λόγω της έντασης που είχαν οι βροχοπτώσεις, οι δορυφόροι εξακολουθούν να τις βλέπουν από το διάστημα, ημέρες αφότου σταμάτησε να βρέχει.

Το Ντουμπάι κατέγραψε βροχοπτώσεις ενός έτους σε μόλις 12 ώρες ενώ οι περιοχές πιο ανατολικά κατέγραψαν βροχοπτώσεις σχεδόν 2 ετών σε λιγότερο από 24 ώρες. Η ισχυρότερη βροχόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές βόρεια και ανατολικά της πρωτεύουσας Άμπου Ντάμπι.

Τι κατέγραψε ο δορυφόρος Landsat 9

Ο δορυφόρος Landsat 9 πέρασε πάνω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή 19 Απριλίου και κατέγραψε εικόνες από τις μεγάλες πλημμύρες, σε λιγότερο από δύο ημέρες αφότου υποχώρησε η βροχή.

Ο δορυφόρος λειτουργεί από τη NASA και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών και συλλέγει λεπτομερείς εικόνες της επιφάνειας της Γης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό