22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πως εξαπέλυσαν την Τετάρτη (17/4) αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο.

Ειδικότερα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν υποδομές της Χεζμπολάχ στα περίχωρα της Μπάαλμπεκ, στην κοιλάδα Μπεκάα, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

«Νωρίτερα απόψε, μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) έπληξαν σημαντικές υποδομές της Χεζμπολάχ στις οποίες υπήρχαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της τρομοκρατικής οργάνωσης, στο βόρειο τμήμα της Μπάαλμπεκ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drones στο βόρειο Ισραήλ, που προκάλεσε τον τραυματισμό 14 Ισραηλινών στρατιωτών.

Πιο συγκεκριμένα, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έθεσε στο στόχαστρο θέση διοίκησης του ισραηλινού στρατού στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, «ανταπαντώντας» στον θάνατο τουλάχιστον τριών μαχητών της σε ισραηλινά πλήγματα την προηγουμένη.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «πραγματοποίησαν πολύπλοκη επιχείρηση με κατευθυνόμενους πυραύλους και εκρηκτικά drones εναντίον της θέσης διοίκησης ενός λόχου αναγνώρισης» του ισραηλινού στρατού, «ανταπαντώντας στη δολοφονία από τον εχθρό πολλών μελών της αντίστασης στο Άιν Μπάαλ και στην Τσεχαμπίγε», στον νότιο Λίβανο, χθες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το κόμμα που πρόσκειται στο Ιράν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό