25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Jeep δεν ανησυχεί για το μέλλον των SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό πολλά έχουν ακουστεί για τα μεγάλα, ενεργοβόρα και ιδιαίτερα απαιτητικά σε επίπεδο πρώτων υλών SUV. Το Παρίσι με ένα δημοψήφισμα-παρωδία που έλαβαν μέρος μόλις 78.000 από τους 1.3 εκατομμύριο κατοίκους της πόλης αποφάσισε να τριπλασιάσει το κόστος της στάθμευσης για οχήματα με βάρος άνω των 1.6 τόνων στοχοποιώντας κατά κάποιον τρόπο τα μεγάλα SUV ενώ με ανοιχτή επιστολή του στην Ευρώπη, ο επικεφαλής του Renault Group και της ACEA, Luca de Meo, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ενθαρρυνθεί η μαζική παραγωγή μικρών μοντέλων, αντλώντας έμπνευση από την κατηγορία των “kei cars” στην Ιαπωνία. Η Jeep όμως νιώθει ότι δεν έχει λόγο να ανησυχεί για το μέλλον της παρότι δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

“Είναι καλύτερο να έχεις ένα Avenger e-Hybrid στο κέντρο του Παρισιού ή ένα μεγάλο sedan που ούτως ή άλλως είναι ζημιογόνο για τον πλανήτη. Πιστεύω ότι τα SUV εξακολουθούν να έχουν σπουδαίο μέλλον λόγω των αναγκών των πελατών.
Με ένα SUV ο κόσμος θέλει να είναι σε ένα ασφαλέστερο όχημα με αυτή την θέση οδήγησης. Δεν βλέπω γιατί η αγορά πρέπει να αλλάξει ξαφνικά, ακόμα και αν κάποιες μεμονωμένες πολιτικές λένε ότι αυτό θα πρέπει να απαγορεύεται.“
Δήλωσε ο επικεφαλής της Jeep Ευρώπης, Eric Laforge ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την στροφή που κάνει η εταιρία προς τεχνολογίες εξηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα, ανάφερε ότι τα πλάνα της Jeep δεν επηρεάζονται σημαντικά από τους κανονισμούς που αλλάζουν διαρκώς. Η προσθήκη της θερμικής έκδοσης του Avenger για παράδειγμα ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και δεν ήταν αντίδραση ή απάντηση σε κάτι που προέκυψε τώρα. Με λίγα λόγια, η Jeep έχει στόχους και πρόγραμμα για την επίτευξη τους και δεν πιστεύει ότι η εποχή της κυριαρχίας των SUV πλησιάζει στο τέλος της παρά τις όποιες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες πολιτικές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό