21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ghost-touches στα Apple Watch; Έρχεται σύντομα η λύση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το λεγόμενο πρόβλημα “ghost touch” που επηρεάζει τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 φαίνεται ότι ταλαιπωρεί και ορισμένα παλαιότερα μοντέλα.

Το ζήτημα, κατά το οποίο το Apple Watch εκτελεί λειτουργίες χωρίς ο χρήστης να αγγίζει την οθόνη, ήρθε στην επιφάνεια τον περασμένο Φεβρουάριο., ενώ τον Μάρτιο η Apple διέθεσε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις δύο νεότερες συσκευές, χωρίς να αναφέρει κάτι για τα παλαιότερα Apple Watch.

Τώρα, ωστόσο, ένας αξιόπιστος tipster αναφέρει ότι η Apple ερευνά τώρα το ζήτημα του ghost touch για τα Apple Watch Series 7 και Series 8, καθώς και για το Ultra 1. Προς το παρόν, για να επιλύσουν το πρόβλημα σε αυτές τις παλαιότερες συσκευές – τουλάχιστον προσωρινά – οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν αναγκαστική επανεκκίνηση του ρολογιού κρατώντας πατημένα ταυτόχρονα και τα δύο κουμπιά για 10 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι η συσκευή είναι ενημερωμένη με τα τελευταία updates.

Είναι πιθανό ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Apple θα κυκλοφορήσει ένα update για τα παλαιότερα Apple Watch για να θέσει επιτέλους τέλος στο ενοχλητικό ζήτημα του ghost touch.

Κάποιοι κάτοχοι Apple Watch έχουν αναφέρει ότι εμφανίζονται ξαφνικά επιπλέον γράμματα όταν πατάνε σε μηνύματα ή ακόμη και ότι κλειδώνονται από το smartwatch τους ενώ προσπαθούν να πατήσουν τον κωδικό πρόσβασης. Τυχαίες τηλεφωνικές κλήσεις έχουν επίσης συμβεί ως αποτέλεσμα των ghost-touches.

Δεν είναι σαφές τι προκαλεί το πρόβλημα, αν και μια αναφορά τον Μάρτιο υποστήριζε ότι μπορεί να έχει να κάνει με την οθόνη αφής που ενεργοποιείται από στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα. Μετά την ενημέρωση της Apple για τα Series 9 και Ultra 2 τον Μάρτιο, η οθόνη προφανώς έγινε ελαφρώς λιγότερο ευαίσθητη.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό