21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Alfa Romeo Milano θα λέγεται τελικά… Junior

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προχώρησε η Alfa Romeo, καθώς ούτε μια εβδομάδα μετά την επίσημη πρεμιέρα με τζουμ ταρατατζούμ του νέου της μοντέλου της Milano προχώρησε στην αλλαγή του ονόματός της.

Έτσι η νέα, μικρή Alfa Romeo που είναι και η πρώτη ηλεκτρική, βαφτίστηκε εκ νέου και πλέον θα ονομάζεται Junior!

Με την κίνηση αυτή η Alfa Romeo και η Stellantis προσπαθούν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της ιταλικής κυβέρνησης και της κοινής γνώμης στη γείτονα χώρα, καθώς το μοντέλο με το όνομα Milano θα κατασκευάζεται στην Πολωνία.

Ενδεικτική για τα παραπάνω είναι η τοποθέτηση του ιταλού υπουργού βιομηχανίας Adolfo Urso ο οποίος καταρχήν σχολίασε αρνητικά την απόφαση της μάρκας να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο σε άλλη χώρα και όχι στην Ιταλία.

Στη συνέχεια είπε πως είναι ενάντια στο νόμο το να παρουσιάζεις ένα ξένο προϊόν σαν να προέρχεται από την Ιταλία, φέρνοντας σαν παράδειγμα το τυρί parmigiano. Αντίστοιχα τυριά που παράγονται στις ΗΠΑ ονομάζονται parmesan.

Από την πλευρά της Alfa Romeo o επικεφαλής της Jean-Philippe Imparato είπε «εάν μπεις σε πολιτικές αντιπαραθέσεις χάνεις αμέσως τους μισούς αγοραστές σου και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε».

Ο Imperato ανέφερε πως οι οικονομικές συνέπειες της αλλαγής της ονομασίας δεν θα είναι σημαντικές καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παραγωγή και οι ενέργειες μάρκετινγκ που έχουν γίνει είναι ελάχιστες.

Το όνομα Junior πάντως έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και συνδέεται με εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, όπως είναι η 1300 GT Junior και ένας περιορισμένης παραγωγής μοντέλο σχεδιασμένο από το Zagato τη δεκαετία του ’70.

Γεγονός είναι πως το Junior ακουγόταν ως πιθανή ονομασία πριν τελικά επιλεγεί το Milano.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό