17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και θα αντιμετωπίσουν τον Μίλωνα

Με τον Τόνσεκ Στερν να κυριαρχεί στην επίθεση και να «εκτελεί» τον ΠΑΟΚ με τα σερβίς του, ο Ολυμπιακός νίκησε τον «δικέφαλο του Βορρά» με 3-1 σετ (22-25, 25-18, 25-16, 25-19) στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, πήρε «ρεβάνς» για τον περσινό χαμένο τελικό και θα διεκδικήσει το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στον εντυπωσιακό Μίλωνα το 17ο τρόπαιό του στη διοργάνωση.

Μετά από μία ισορροπημένη εκκίνηση ανάμεσα στις δύο ομάδες (8-8), ο ΠΑΟΚ άρχισε να «χτίζει» μία μικρή, αλλά σημαντική διαφορά στο πρώτο σετ, φτάνοντας στο 11-16 και στο 13-18. Ο Ολυμπιακός «έσβησε» το πρώτο σετ-μπολ του δικεφάλου στο 22-24, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε εντέλει το 1-0 με εκτέλεση απ’ την πίσω ζώνη, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Τρούχτσεφ.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός (παρά τον τραυματισμό του Ζουπάνι) άρχισε να παίρνει… μπροστά με τον Στερν και από το 13-11 κι έπειτα συντήρησε το προβάδισμα έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στο μπλοκ και στο σερβίς με τον εξαιρετικό Τζούριτς.

Οι Ιντάλγκο και Στερν «κουβάλησαν» τους Πειραιώτες επιθετικά και στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 6 πόντους (11-5) με τον άσο του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο σε υποδοχή κι επίθεση με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κλείσουν το σετ με 25-16 και να πάρουν το προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Ντε Ντρις προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, όμως οι Ιντάλγκο και Στερν, μαζί με τον Κουμεντάκη είχαν βρει πλέον ρυθμό. Το 14-10 του Ολυμπιακού, έγινε γρήγορα-γρήγορα 14-13 από τα μπλοκ του Τρούχτσεφ, όμως ο Τράβιτσα, ο Τζούριτς κι ο Στερν έδωσαν πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Πειραιώτες (23-19). Ο Στερν υπέγραψε στο τέλος και την «ερυθρόλευκη» νίκη με τρεις σερί άσους κι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το Σάββατο (30/3, 20:15) το τρόπαιο απέναντι στον Μίλωνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό