22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εξορυκτής για κρυπτονομίσματα στα αντικείμενα του Μπάμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μικρή συσκευή, ένας εξορυκτής κρυπτονομισμάτων, που φέρεται να βρέθηκε στα προσωπικά αντικείμενα του Μπάμπη, δίνει μια ακόμη διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Άλλες τέσσερις ακόμη τέτοιες συσκευές υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Ειδικοί αναλύουν τον τρόπο που λειτουργεί και εξηγούν πως το μηχάνημα αυτό, που μοιάζει σαν ένα μικρό ρούτερ, είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, ενώ έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα. Στον κάτοχό του μπορεί να αποφέρει μικρά ή μεγάλα κέρδη.

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε μιλώντας στο Mega, ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας. «Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μία τέτοια συσκευή αγοράζεται από νόμιμα καταστήματα του εξωτερικού, είναι αξίας άνω των 1.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει περισσότερα από 16.000 ευρώ», εξήγησε Νίκος Βασιλάκος.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Η καλλιέργεια κρυπτονομισμάτων για ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκη με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για να επιλέξει κάποιος να ασχοληθεί. 

«Καταλαβαίνω ότι από το μηχάνημα που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος γινόταν παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Δηλαδή, μπορεί να χαλάω ενέργεια και να βγάζω κρυπτονομίσματα, μπορεί να δίνω δίκτυο σε κάποιους άλλους ανθρώπους και να βγάζω κρυπτονομίσματα. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για παραγωγή Bitcoin. Είναι κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα… Αυτά τα κρυπτονομίσματα μπορεί αργότερα να τα πουλήσει. Για παράδειγμα, αν τα πουλήσεις σήμερα μπορεί να έχεις χασούρα γιατί δεν είναι τόσο υψηλή η τιμή τους. Είναι ένα εμπόριο που έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Μπορείς με μια εφαρμογή να τα παρακολουθείς από το κινητό», εξήγησε στο Mega ο σύμβουλος κρυπτονομισάτων Μιχάλης Μίγγος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό