16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Κινηματογραφική απόδραση νεοναζί κρατούμενου σε νοσοκομείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές αρχές για τον εντοπισμό ενός Νεοναζιστή κρατούμενου και του συνεργού του που τον βοήθησε να αποδράσει από νοσοκομείο του Αϊντάχο, σε μια βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια της οποίας τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Ο κρατούμενος Σκάιλαρ Μιντ, 31 ετών, είναι ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι και πολλά τατουάζ, μέλος των “Aryan Knights”, μιας συμμορίας λευκών ρατσιστών που δρα σε αυτήν την Πολιτεία των δυτικών ΗΠΑ. Έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνος και ήταν φυλακισμένος στην απομόνωση. Όμως όταν μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο του Μπόιζ, την Τετάρτη, ένας ένοπλος συνεργός του επιτέθηκε στους φρουρούς που τον περιστοίχιζαν και τον βοήθησε να δραπετεύσει.

«Αυτή η θρασύτατη, βίαιη και προφανώς συντονισμένη επίθεση εναντίον του προσωπικού της σωφρονιστικής υπηρεσίας του Αϊντάχο (…) διαπράχθηκε ακριβώς έξω από το τμήμα των επειγόντων περιστατικών», εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρον Γουίνεγκαρ.

Ο συνεργός του Μιντ είναι ένας άνδρας ονόματι Νίκολας Αμπχίνουρ. Σύμφωνα με την αστυνομία τραυμάτισε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο τρίτος φύλακας τραυματίστηκε από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον του, νομίζοντας ότι ήταν ο δράστης.

Reuters

Ο Σκάιλαρ Μιντ οδηγήθηκε στη φυλακή το 2016 επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό. Θεωρητικά, θα παρέμενε κρατούμενος μέχρι το 2036.

Οι δύο ύποπτοι διέφυγαν με ένα ασημί Honda Civic. «Είναι οπλισμένοι, επικίνδυνοι και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να διαπράξουν ακραία βία στις εγκληματικές δραστηριότητές τους», πρόσθεσε ο Γουίνεγκαρ καλώντας τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους. Η ζωή των τριών τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό