18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συρμός του προαστιακού έβγαζε καπνούς – Αποβιβάστηκαν στο Ξυλόκαστρο οι επιβάτες []

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγο στους επιβάτες του δρομολογίου Κιάτο – Πάτρα με τον προαστιακό, μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο συρμός άρχισε να γεμίζει καπνούς.

Σύμφωνα με το tempo24.news, έγκαιρα ο μηχανοδηγός του συρμού κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και αποβίβασε τους επιβάτες στον σταθμό του Ξυλοκάστρου ώστε να παραληφθούν από άλλο συρμό και να μεταφερθούν με ασφάλεια στον τελικό τους προορισμό.

proastiakos-patra-kiato / tempo24

proastiakos-patra-kiato3 / tempo24
Παρόμοιο περιστατικό πριν ένα μήνα

Άλλο ένα πρόβλημα στο σιδηρόδρομο είχε συμβεί στις 1 Μαρτίου,  στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Λάρισας, το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3.

Συγκεκριμένα, ο προαστιακό ξεκίνησες στις 12.25 από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα και στο ύψος των Νέων Πόρων, στο βαγόνι 2, μύρισε ξαφνικά καμένο με αποτέλεσμα το τρένο να σταματήσει και να επέμβουν με πυροσβεστήρα εργαζόμενο του τρένου.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες των επιβατών, «κόλλησαν» τα φρένα του προαστιακού και προκλήθηκε μικρή φωτιά, καθώς, όπως σημειώνουν, «ξεκίνησαν να βγαίνουν καπνοί».

Όπως είπε επιβάτιδα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το τρένο συνέχισε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι τη Ραψάνη και εκεί σταμάτησε και παρέλαβαν τους επιβάτες λεωφορεία για να τους πάνε μέχρι τη Λάρισα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας που κάνει συχνά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα, οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα είναι πολύ συχνά, όπως και η επιβάρυνση της γραμμής με φερτά υλικά και άλλα εμπόδια.

Φωτογραφία: Larissanet.gr

Φωτογραφία: Larissanet.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό